Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordoffret kan ha dumpats vid skola i Malmö

Mordoffret som hittades vid Nydalaskolan kan ha dumpats där. Nu uppmanar polisen alla som sett en bil stanna till vid fyndplatsen under mordkvällen att höra av sig.

Det var strax efter tolv natten till torsdagen som förbipasserande hittade en livlös man i en vändzon på Kollegiegatan intill Nydalaskolan. Mannen dödförklarades av en läkare på sjukhuset, men var sannolikt avliden redan när ambulansen anlände.
Förbipasserande hittade en livlös man i en vändzon på Kollegiegatan intill Nydalaskolan i torsdags natt.Bild: Patrick Persson
— Han var inkopplad i Lucas [ambulansens bröstkompressionssystem] men de lyckades inte få igång hans hjärta, säger spaningsledaren JB Cederholm.
Det misstänkta mordet förbryllar. Offret är en ensamstående 29-årig rumänsk medborgare som sedan några år tillbaka bott i Arlöv. Han hade fast jobb och förekommer inte i polisens register.
Offret dödades genom grovt yttre våld. Därför finns hopp om att det går att hitta DNA-spår på offrets kropp och kläder. I väntan på att den undersökningen blir klar fokuserar utredarna på att kartlägga 29-åringens sista tid i livet, bland annat genom att prata med släktingar och arbetskamrater.
– Vi har lite olika trådar att dra i. Jag har förhoppningar om att vi kan få fram en motivbild, säger JB Cederholm.
Den tekniska undersökningen försenades. Först eftersom det dröjde innan sjukhuset hörde av sig och meddelade att mannen avlidit till följd av grovt yttre våld. Därefter för att polisens tekniker i Skåne var upptagna med ett knivdåd i Trelleborg. Istället fick tekniker i beredskap ringas in från Växjö och när de var på plats hade det gått ytterligare fyra timmar.
Men förseningen har inte påverkat möjligheterna att säkra spår, enligt JB Cederholm.
– Inte överhuvudtaget i det här fallet. Hade det snöat, regnat eller blåst kraftigt hade det kunnat göra det. Men här var vädersituationen lugn. Dessutom var det avspärrat från 01 på natten och bevakat av polis.
Tekniker från Växjö kallades in för att undersöka fyndplatsen.Bild: Johan Nilsson/TT
När den tekniska undersökningen väl gjordes hittades inga spår. Därför misstänker polisen att offret kan ha dumpats på fyndplatsen.
– Det vi är starkt intresserade av är om någon gjort iakttagelser av en bil som stannat till på platsen. En teori är att han kommit dit i bil, eller hoppat in i en bil på platsen och sedan blivit utslängd, säger JB Cederholm.
Gå till toppen