Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Lurade till sig mobiltelefoner i butiker med stulen legitimation - döms till ett års fängelse

Han åkte från butik till butik, visade upp en stulen legitimation och fick med sig splitternya mobiltelefoner. Nu döms han till ett års fängelse och utvisas ur landet.

Bild: Leo Sellén / TT
Under en hel vecka åkte han runt med falskt id-kort och tecknade avtal hos flera kända mobiltelefonkedjor. Åtta mobiler lyckades den 20-årige mannen få med sig från sex olika affärer. De flesta var värda runt 8000 kronor.
Men till sist uppdagades bluffen. Nu har han ställts inför rätta.
Mannen själv säger att han hittat id-kortet på gatan. Dagen efter träffade han två killar som hotade honom och tvingade honom hämta ut mobiltelefoner. Han säger sig också ha lämnat telefonerna till dem.
Mannen som fick sin identitet kapad berättar däremot att de båda träffats och övernattat hos en kompis i Malmö. På morgonen upptäckte han att hans id-kort var borta.
Tingsrätten menar dock att det inte kan uteslutas att 20-åringen har varit utsatt för påtryckning. Det visar bland annat hotfulla sms som har skickats till honom när han greps.
"Det har dock inte varit fråga om någon nödsituation som fritar honom från ansvar", skriver tingsrätten i domen.
Gå till toppen