Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

22-åringen förnekar brott men kan ha fångats på övervakningsfilm

Övervakningsfilm kan ge svar på vad som hände när en polisbil sprängdes utanför polishuset på Sallerupsvägen på fredagen. En 22-årig man som sitter anhållen nekar till brott.

Det var strax före klockan halv åtta på fredagskvällen som en polisbil sprängdes på Sallerupsvägen.Bild: Patrick Persson
Under fredagskvällen sprängdes en polisbil framför polisstationen på Sallerupsvägen. En 22-årig man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. En 26-årig man greps också under fredagskvällen, men släpptes senare och är inte längre misstänkt för något brott.
I ett förhör som hölls under lördagen nekade 22-åringen till brott. Han är känd av polisen sedan tidigare.
– Förhöret har inte gett så mycket. Han står fast vid sin uppfattning att han förnekar brott, sen går vi inte ut med mer av vad han har sagt i förhöret, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för Malmöpolisen.
Under lördagen lämnade polisens bombexperter besked om att sprängladdningen som användes ”lutar åt att vara någon form av banger”.
– Vi går inte in mer på det, men det är den första indikationen som vi har fått, säger Ewa-Gun Westford.
Polisen har tittat närmare på den övervakningsfilm som finns från platsen och bett om hjälp från en it-forensiker för att tolka bilderna.
– Utredningsläget bedömer vi som gott, säger Ewa-Gun Westford angående övervakningsfilmen.
Polisen har även fortsatt att göra husrannsakningar och kommer att undersöka om det finns fler övervakningskameror i området.
Den 22 oktober skedde ett sprängdåd med en banger mot en lägenhetsport på Zenithgatan, inte så långt från polisstationen. I det fallet misstänker polisen att sprängningen var en hämnd mot de boende som hade klagat på knarklangning i kvarteret. I nuläget ser dock polisen inga kopplingar mellan sprängdåden.
– När vi har kommit längre i utredningen, då tittar man bredare. Just nu försöker vi binda honom [22-åringen, red. anm] till brottet, säger Ewa-Gun Westford.
Mannen kommer att förhöras igen under söndagen. Därefter ska åklagare ta ställning till om det finns skäl för häktning.
Gå till toppen