Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redhawks vann på straffar efter stor dramatik

Det bjöds på en ordentlig lördagsunderhållning i Ericsson Globe. Det var en intensiv match från början till slut och segrare i kvällens möte blev Redhawks som efter förlängning och straffar vann med 4-3 mot Djurgården.

Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt jublar efter vinsten på straffar mot Djurgården.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
– Ja det var rena rama skräckfilmen va, skrattade Redhawkstränaren Peter Andersson efter segern.
Ett tag såg det ut som att den långa sviten av bortasegrar skulle ta slut, men Malmölaget lyckades komma tillbaka efter ett 1-3-underläge.
– Vi var illa ute. Vi gjorde en bra förstaperiod, dessvärre en dålig andraperiod där vi tappar väldigt mycket av vårt spel.
Efter två minuter spelade av andra perioden kom första målet – Djurgården tog ledningen med 1-0 genom Linus Johansson. Nio minuter senare sköt Max Görtz ett stenhårt skott där pucken såg ut att ta i båda stolparna och flög sedan ut på isen igen. Efter videogranskning stod det klart att Redhawks kvitterat – pucken var inne uppe i det vänstra hörnet.
Mitt under ett slarvigt byte i Redhawks passade Niclas Bergfors på och stormade fram mot Malmökassen och Djurgården tog ledningen igen i slutminuterna av andra perioden.
Och innan paus hann hemmalaget med att göra ytterligare ett mål. Jesper Pettersson fixade 3-1 med drygt en och en halv minut kvar av andra perioden.
Bara ett par minuter in i tredje perioden kom reduceringen från Malmö. Nils Andersson sköt in pucken i öppet mål sedan Djurgårdens målvakt ramlat i buren. Efter en tripping-utvisning på René Bourque fick Redhawks chansen i powerplay och Andy Miele kvitterade till 3-3 när han satte sin egen retur.
Marcus Sylvegård.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Vad säger du om den upphämtningen?
– VI kom tillbaka när vi spelade så som vi sa att vi skulle göra. Det var en skön seger men också en liten varningsflagg. Det hade kunnat vara slut i andra perioden, men "Ogge" [Oscar Alsenfelt] räddar oss i många stunder, sa Peter Andersson.
Efter en dramatisk förlängning utan mål avgjordes det på straffar, där Marcus Sylvegård till slut avgjorde, och Redhawks tog därmed sin sjätte raka bortaseger.
Gå till toppen