Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kinas jakt på miljöbovar får tummen ned

Avlopp som rinner rakt ut i vattendrag och fejkade tillstånd för aluminiumsmältverk – när inspektörer i Kina slog till mot lokala myndigheter och industrier hittades många brister. Men för miljön gör kampanjen ingen större nytta, anser Kinaexpert Karl Hallding.

En kvinna med andningsmask cyklar hem från jobbet i Peking, med en affisch som propagerar för miljöskydd i bakgrunden. Arkivbild.Bild: Andy Wong/AP/TT
Över 18 000 kinesiska tjänstemän och tiotusentals industrier runt om i landet klandras för att inte följa miljöskyddskrav, sedan statliga inspektörer besökt några av världens mest förorenade städer. Granskningen påbörjades 2016 på uppdrag av centralregeringen. President Xi Jinping sade i oktober att kampen mot föroreningar är en av Kinas viktigaste uppgifter fram till 2020.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen