Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Poliser besköts med raketer på nyårsafton

Nyårsafton var stökig på flera håll. Förutom fylla och bråk utsattes allmänhet, polis och byggnader för raketer och smällare.

Många poliser var i tjänst vid nyårsfirandet på Möllevångstorget i Malmö.Bild: Johan Nilsson/TT
I Hovsjö, Södertälje, sköt ungdomar in en nödraket i en bostad. Dessförinnan hade de avfyrat smällare mot både allmänhet och polis.
– Åtminstone en person har fått glassplitter på sig och blivit lättare brännskadad då raketen avfyrades in i lägenheten, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg.
I Husby i västra Stockholm attackerades poliser med raketer sedan de kommit dit efter larm om en balkongbrand. Elden kunde släckas, men maskerade ungdomar sköt under arbetet raketer mot poliserna.
Polisen larmades under kvällen till Hjulsta tunnelbanestation i västra Stockholm efter uppgifter om att ungdomar sköt raketer i tunnelbanan.
I Linköping blev en person nedslagen och beskjuten med nyårsraketer efter att ha sagt till ungdomar att sluta skjuta sådana mot husfasader.
Från Malmö kommer rapporter om raketer som skjutits mot tåg på stationen i Oxie.
Överlag har det varit många raketrelaterade incidenter i Skåne under nyårskvällen. Polisen fick under kvällen många samtal om smällar och rök i trapphus och utanför fönster, men inga grova våldsbrott har rapporterats.
Polisen har haft flera patruller som har hållit ordning vid Möllevångstorget, där flera personer har omhändertagits för ordningsstörning efter att ha hanterat raketer på felaktigt sätt.
I Kristianstad har det förekommit bränder och sten och fyrverkerier har kastats mot poliser på plats, men det rapporterades senare vara lugnt.
I Växjö utlöstes överfallslarmet när smällare och raketer avfyrades i en butik.
Även i Västervik larmades polisen ut till områden där ungdomar sköt fyrverkerier mot förbipasserande.
Gå till toppen