Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Världskänd teaterkonstnär gästar Lund

Under två dagar gästas Teater Sagohuset av Peter Brooks Théâtre des Bouffes du Nord med föreställningen "Battlefield", på Lunds Stadsteater.

Battlefield spelas i Lund den 31 januari klockan 19.00 och 1 februari klockan 19.00Bild: Pascal Victor
Föreställningen som redan spelat i London, New York och Tokyo gör sin debut på den nordiska scenen den 31 januari och 1 februari 2018.
– Att den har hamnat i Lund är fantastiskt, både för Lundapubliken och för hela den skånska publiken, säger Stefan Hansen, senior adviser på Teater Sagohuset.
"Battlefield" tar vid där föreställningen "Mahabharata", som hade premiär för 30 år sedan, tar slut och beskrivs som en tidlös, poetisk och omskakande föreställning om människans existens i både en våldsam och kärleksfull värld. När kriget mellan två falanger inom samma familj är slut står den överlevande sonen Yudhishthira inför en miljon döda på slagfältet och det som var en seger förvandlas till ett nederlag.
– Jag tror det är en föreställning som kommer att locka dem som sett "Mahabharata" men även en ny publik som lockas av Peter Brooks och hans teaterkonst.
Gå till toppen