Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gjorde succé ifjol - nu lånar MFF ut talangen igen

Anton Kralj återvänder till Gefle. Malmö FF lånar ut vänsterbacken till superettanklubben den kommande säsongen.
– Efter utlåningen vill jag vara tillräckligt bra för att ta en plats i Malmö FF, säger Anton Kralj.

Ytterbacken Anton Kralj gjorde tre assist på sexton matcher sedan han kom till Gefle på lån från Malmö FF i juli 2017.Bild: KRISTER ANDERSSON @imageAuthorName
Anton Kralj gick på lån till Gefle förra sommaren och knep direkt en plats som vingback till vänster i laget. Gästrikarna avslutade säsongen starkt och var superettans näst bästa lag under seriens andra halva. MFF-backen fick fina lovord. Det blev totalt sexton matcher och tre assist för 19-åringen i sueperettan.
Läs också Succé i Gefle - nu vill Kralj ta en plats i MFF
– Tiden i Gefle IF var väldigt lärorik och jag utvecklades som fotbollsspelare på många plan. Jag fick prova på seniorfotboll och mognade i mitt spel. Även den mentala biten utvecklades av att komma till ett lag som då låg sist i tabellen men lyckades vända på den negativa trenden, säger Anton Kralj till mff.se.
I september skrev Anton Kralj på ett lärlingskontrakt med Malmö FF. Men nu står det alltså klart att det inte blir något spel i allsvenskan under 2018. Detta efter att Anton Kralj tecknat ett låneavtal med Gefle över kommande säsong.
Läs också MFF:s jättesatsning på egna spelare - flyttar upp sex talanger
– Anton gjorde en jättefin säsong i Gefle IF förra året och bidrog starkt till deras starka sommar och höst. Samtidigt tog han stora steg i sin egen utveckling. Vi tycker att det är en bra plats för Anton att fortsätta utvecklas och ta steg för att närma sig en plats i Malmö FF, säger sportchefen Daniel Andersson till mff.se.
Malmö FF köpte i december in Egzon Binaku från Häcken, som spelar på samma position som Anton Kralj.
Läs också Snabb och duellstark – men kan förbättra passningsspelet
– Jag ser positivt på att lånas ut till Gefle IF igen. Jag vill spela fler matcher och utvecklas ännu mer. Jag vill spela varje match och ska kämpa för att få den chansen. Efter utlåningen vill jag vara tillräckligt bra för att ta en plats i Malmö FF.
Gå till toppen