Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Jordan Larsson klar för Norrköping

Efter två år i Nederländerna och NEC Nijmegen är Jordan Larsson tillbaka i allsvenskan. Under tisdagen presenterades han som IFK Norrköpings senaste nyförvärv inför årets säsong.

IFK Norrköpings nye spelare, landslagsaktuelle Jordan Larsson, mellan tränare Jens Gustafsson och ordförande Peter Hunt, under presskonferens med IFK Norrköping den 2 januari 2018.Bild: PETER HOLGERSSON
– Det är en väldigt bra klubb och jag har tänkt på det en längre tid. Det känns som att det är rätt klubb för mig att komma till, säger Jordan Larsson, iklädd IFK Norrköpings vita tröja, på presskonferensen.
Kontraktet med IFK Norrköping är skrivet på tre år. Och det är ett kontrakt IFK Norrköping velat säkra länge.
– Jordan har varit högst på vår prioriteringslista i drygt ett år, säger klubbens ordförande Peter Hunt.
Någon övergångssumma är inte offentliggjord.
– Jag tror inte man hittar spelare av Jordans kaliber på den billigaste hyllan, säger Hunt.
IFK Norrköping har sedan tidigare gjort klart med målvakten Isak Pettersson från Halmstad och luxemburgske landslagsmannen Lars Krogh Gerson från Sundsvall.
Läs mer: Jordan Larsson: "Något måste hända"
Att det skulle vara Jordan Larsson som skulle presenteras som klubbens tredje vinternyförvärv ryktades det om redan före presskonferensen. Strax efter att IFK Norrköping kallat till presskonferens så kom uppgifter från nederländska medier om att NEC Nijmegen valt att sälja svensken till just en svensk klubb.
Läs mer: Jordan Larsson i stor intervju: ”Jag vill mäta mig med de bästa”
Larsson blir dock inte kvar i Sverige rent geografiskt särskilt länge. Redan under onsdagen ska han ansluta till den svenska landslagstruppen i Abu Dhabi som ersättare till Malmöanfallaren Carlos Strandberg, som lämnat återbud till januariturnén på grund av skada.
Gå till toppen