Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pelletsfabrik i Svalöv kunde inte räddas

Byggnaden blev snabbt helt övertänd och räddningstjänsten gav upp försöken att rädda den.

Vägen stängdes för privat trafik under morgonen.Bild: Britt-Mari Olsson
Pellets och spån fattade eld i en byggnad på landsbygden väster om Svalöv mellan Kågeröd och Tågarp på onsdagsmorgonen. Larmet kom vid halvsjutiden.
– Det var en pelletsfabrik som brann kraftigt, säger Hanna Johansson på räddningstjänsten.
Hon avlöste morgonens räddningsledare och när hon lämnade brandplatsen på eftermiddagen pyrde det fortfarande i pellets och spån.
– Vi har varit inne med värmekamera och kommer att ha bevakning på plats fram till klockan 7 i morgon bitti, säger hon och nämner styrkor från Tågarp och Teckomatorp.
Räddningstjänst från flera stationer i området kallades in redan under morgonen. Annan trafik hindrades från att komma in på området som var mycket lerigt till följd av ihållande regn.
Den kraftiga vinden kan ha påverkat brandens intensiva förlopp.
Branden syntes lång väg under morgonen.Bild: Läsarbild
Bara någon timme efter larmet om branden gick polisen ut med uppgifter om att räddningstjänsten från Svalöv och Landskrona har valt att låta byggnaden brinna ned.
– Vi gick över till att skydda intilliggande byggnader vid den U-formade gården. Vi bröt förbindelserna mellan husen och sprutade vatten, uppger räddningsledare Hanna Johansson.
Bild: Skärmdump från Google
Bild: Britt-Mari Olsson
Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen