Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stopp för nybygge i centrala Lund – domstol upphäver kritiserad detaljplan

Att bygga femvåningshus och underjordiskt garage vid Kulturen har inte fallit i god jord hos närboende och arkitekturvurmare. Nu har mark- och miljödomstolen gett en klagande granne rätt och upphävt planen.

De tre fönstren på grannfastighetens gavel får stor betydelse för den nya detaljplanens öde.Bild: Arkivbild: Ingemar D Kristiansen
Det var i våras som byggnadsnämnden godkände en ny detaljplan i Kulturkvadranten på Stora Algatan. Planen togs fram eftersom en fastighetsägare vill bygga ett bostadshus på en parkeringsplats mellan husen, göra om ett intilliggande kontorshus till bostäder samt skapa ett underjordiskt garage i tre plan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen