Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Misstänkt sprängämne på polisbuss – stod parkerad utanför polisstationen

I mellandagarna blev en civil polisbuss vandaliserad när den stod parkerad utanför polishuset på Sallerupsvägen. Polisen har funnit rester av någon sorts sprängämne vid ett av hjulhusen.

Den 29 december sprängdes en polisbil utanför polishuset på Sallerupsvägen. Några dagar tidigare hade en civil polisbuss blivit vandaliserad, och vid ett av hjulhusen hittade polisen någon sorts sprängämne. Bilden är från den 29 december.Bild: Patrick Persson
Den 26 december stod en civil minibuss parkerad utanför polisstationen på Sallerupsvägen. Den hade stått parkerad på samma plats under några dygn och när en polis skulle använda bilen upptäckte man att bussen hade vandaliserats.
– Den hade en sönderslagen ruta och avslagen backspegel, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen i Malmö.
Minibussen lämnades in på service på polisens egen verkstad. Då hittade mekanikerna rester av någon sorts sprängämne vid ett av hjulhusen.
– Först trodde man att någon hade sparkat på hjulhuset, men det förefaller som att något har sprängts där, säger Ewa-Gun Westford.
Läs mer: Polisbil sprängd på Sallerupsvägen – en man anhållen
Vandaliseringen av polisbussen skedde alltså bara några dagar innan en polisbil sprängdes på samma plats. Den händelsen inträffade den 29 december och en 22-årig man sitter häktad misstänkt för dådet.
Den civila polisbussen har lämnats över till polisens tekniker. Händelsen är polisanmäld som skadegörelse.
Kvällsposten var först med att rapportera nyheten.
Gå till toppen