Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Officiellt: AC lämnar Malmö FF – klar för Gent

Malmö FF tappar sin stjärnmittfältare. Anders Christiansen har skrivit på för Gent. Han presenterades av den belgiska klubben på torsdagen.
– Vi hade mycket gärna sett honom kvar, både för MFF:s skull och för att vi tror han hade kunnat få bättre erbjudanden efter en ny framgångsrik säsong, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Det blev bara två säsonger i den himmelsblå tröjan för Anders Christiansen.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Det var dagen innan julafton som belgisk press först skrev om Gents intresse för Anders Christiansen.
Knappt två veckor senare är affären nu klar. Och den danske mittfältaren, som kom från Serie A-klubben Chievo 2016, flyttar från Malmö FF efter bara två säsonger. Detta trots att han så sent som i september förlängde sitt kontrakt fram till 2022.
– Med sin spelstil och personlighet har Anders varit en mycket viktig spelare för MFF, både på planen och i omklädningsrummet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till mff.se.
– När vi i somras förlängde kontraktet, trots intresse från andra klubbar, var Anders tydlig med att han fortsatt var intresserad av internationella anbud och därför kom vi överens om att MFF skulle ge den möjligheten. En förutsättning, som båda parter var helt överens om, var att MFF i så fall skulle få ett bättre totalt ekonomiskt utfall än vad fallet hade blivit utan förlängningen. Vi hade mycket gärna sett honom kvar, både för MFF:s skull och för att vi tror han hade kunnat få bättre erbjudanden efter en ny framgångsrik säsong, men vi skiljs som de bästa av vänner och ser gärna Anders tillbaka i MFF längre fram.
Läs också Häftiga hyllningen till Yotun – en gatumålning i Peru
Anders Christiansen kommer lämna ett tomrum efter sig på mittfältet. Dansken har varit tongivande i Malmö FF de två senaste säsongerna med elva mål och nio assist i allsvenskan. Många klassar 27-åringen som seriens bäste spelare. I november tilldelades han Allsvenskans stora pris, som går till seriens mest värdefulla spelare.
– Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären, säger Anders Christiansen till mff.se
– Jag har haft det fantastiskt och älskat att spela för MFF. Jag har vunnit mästerskap och har haft fantastiska lagkamrater. Den inramning ni supportrar skapar är magisk. Alla fotbollsspelare orde få uppleva det men det är bara några få av oss som får det, jag är tacksam för att jag varit en av dem. Man kan inte garantera något i denna fotbollsvärld men jag hoppas uppriktigt att det blir på återseende.
Anders Christiansen har skrivit på ett kontrakt till 2021. Han ansluter omedelbart till laget som åker på träningsläger till Spanien på fredagen, Mittfältaren väntas därmed lämna återbud till det danska landslagets vinterturné där bland annat landskamp mot Sverige väntar den 11 januari.
Gent ligger femma i den belgiska ligan, som just nu har ett kortare uppehåll. Den 21 januari är det återstart hemma mot Lokeren. Det kan bli Anders Christiansen debut för den belgiska klubben.
Läs också Gjorde succé ifjol - nu lånar MFF ut talangen igen
Från guldlaget 2017 har nu Malmö FF förutom Anders Christiansen tappat tunga mittfältspjäser som Erdal Rakip, Yoshimar Yotun och Jo Inge Berget.
In i laget har Arnor Traustason, Eric Larsson och Egzon Binaku kommit.
Dessutom förlängde Oscar Lewicki sitt utgående kontrakt.
Östersund har även bekräftat att Malmö FF hört sig för om hyllade mittfältaren Fouad Bachirou. Under onsdagen rapporterades i Nederländerna att MFF är intresserat av att hämta tillbaka Simon Thern.
Gå till toppen