Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nätverk från Ideon Open ska stimulera innovation på myndigheter

Ännu en myndighet har valt en Lundamodell för sitt innovationsarbete. Energimyndigheten följer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och skriver kontrakt med Win från Ideon Open.

Maria Sätherström Lantz är verksamhetsansvarig på Win som är en del av Ideon Open.
Kontraktet sträcker sig över tre år och är värt tre miljoner konor om året. Uppdraget är att göra det lättare för privata och offentliga aktörer att nå sina energi- och klimatmål.
Detta ska ske genom att vidareutveckla en nätverksplattform och att skapa långsiktiga processer för att identifiera behov och affärsmöjligheter.
– Vi är väldigt glada och stolta över att ännu en myndighet väljer Win-modellen. Detta avtal visar att modellen fungerar väldigt bra inom öppen innovation, säger Maria Sätherström Lantz, verksamhetsansvarig på Win.
Ideon Open-gruppen ska arbeta med myndighetens satsning ”A Challenge from Sweden”. Det är en plattform med syftet att ”matcha drivna kunder, leverantörer, investerare och experter som, genom samverkan, skyndar på samhällets omställning till 100 procent förnybart och visionen om ett hållbart energisystem”. Myndigheten behöver hjälp med att hålla samman alla aktörerna och sprida kunskap.
– Vi ser spännande synergieffekter mellan områdena vatten, samhällssäkerhet och nu även energi, säger Maria Sätherström Lantz.
Den modell hon och hennes kollegor arbetar med utgår från öppen innovation i nätverk och har tidigare använts för vattenbranschen och i samarbetet med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
Fakta

Om Win

• Win startade 2012 som Water Innovation Accelerator, ett affärsnätverk med målet att facilitera snabbare tillgång till marknader för innovativa produkter och tjänster inom vatten.

• Sedan dess har det vuxit till Win, en modell för öppen innovation i nätverk. Win är en av tre verksamhetsgrenar inom Ideon Open.

• Ideon Open är ett icke vinstdrivande bolag som är ägt till 60 procent av Wihlborgs, 20 procent av Lunds universitet och 20 procent av Lunds kommun.

• För att öka innovationshastigheten och hitta framtidens lösningar kopplar Win ihop innovatörer och olika organisationer med innovationsbehov.

Gå till toppen