Annons

Annons

Kultur

Bong
Nu gror det av fantasi på Kvarteret Åkern

När Kvarteret Åkern öppnade, hade ägaren och kocken Ivan Jurman grönsakerna i fokus. Ibland till och med så mycket att rätterna kunde bestå av inte så mycket mer än rotfrukt och buljong, vilket kändes lite väl spartanskt.

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Nu har han och hans köksteam jobbat in sig i både lokalerna och sitt eget koncept och funnit en balans mellan råvaror och kreativitet som fungerar riktigt bra. Ibland är maten helvegetarisk, ibland inte, det märks inte längre lika tydligt rent smakmässigt, eftersom ingen rätt får mer kärlek än någon annan under tillagningsprocessen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy