Annons

Annons

Annons

Annons

Kultur

Bong
Nu gror det av fantasi på Kvarteret Åkern

När Kvarteret Åkern öppnade, hade ägaren och kocken Ivan Jurman grönsakerna i fokus. Ibland till och med så mycket att rätterna kunde bestå av inte så mycket mer än rotfrukt och buljong, vilket kändes lite väl spartanskt.

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Nu har han och hans köksteam jobbat in sig i både lokalerna och sitt eget koncept och funnit en balans mellan råvaror och kreativitet som fungerar riktigt bra. Ibland är maten helvegetarisk, ibland inte, det märks inte längre lika tydligt rent smakmässigt, eftersom ingen rätt får mer kärlek än någon annan under tillagningsprocessen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan