Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Rosengård fick inleda 2018 i skymningsmörker

Bortsett från en cupseger blev 2017 med FC Rosengårds mått mätt ett mörker.
2018 inleddes i skymningsljus.
– Vi skulle träna 15.30, men det fanns tydligen ingen som kunde trycka på ljusknappen, för enligt fritidsförvaltningen var idrottsplatsen kvällsstängd, så vi fick skynda oss ut och köra så tidigt vi kunde och till skymningen kom, säger nye tränaren Jonas Eidevall.
Hela truppen tränade utom Nellie Lilja, som bokat längre semester innan klubbytet var klart från LB07 och den fortfarande sjukskrivna Lotta Schelin.
– De flesta bitar är på plats. Det är möjligt att det ska skruvas på någon position eller tillkomma någon på någon. Men vi är tidigt i transferfönstret, så det är ingen panik, säger Jonas Eidevall.
Lagkaptenen Caroline Seger tycker det är skönt att komma igång - och att mötas av en del nya ansikten.
– Det känns fräscht med mycket nytt i form av Jonas och lite fräscha spelare. Förra halvåret var tungt på många sätt. Vi behöver få ny energi, nya röster som gör allting lite annorlunda.
Caroline Seger hoppas att FC Rosengård ska kunna ta tillbaka tronen och fixa det där SM-guldet hon saknar.
– Jag tyckte att vi hade en tillräckligt bra trupp förra året, men det är mycket som ska stämma. Som Jonas säger; det är detaljer det handlar om och är vi tillräckligt noggranna och gör det under ett helt år, så har vi tillräckligt stark trupp för att vinna SM-guld. Men det kommer att krävas hårt jobb och jag hoppas många är beredda att lägga ner det jobbet.
I nuläget sker alla förberedelser på hemmaplan, men tränaren Jonas Eidevall hade gärna sett ett träningsläger.
– Om det dyker upp en möjlighet budgetmässigt, så ser jag gärna att vi tar den. Jag tror det är bra för gruppen att komma iväg några dagar och få internationellt motstånd. Vi vill vara en förening som presterar bra i Europa och vi vet att erfarenheten är viktig och nu är egentligen enda möjligheten med många nya spelare inna Champions League startar till hösten. Men ett läger vore också ett tillfälle för gruppdynamiska processer med så många nya.
Gå till toppen