Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rån och rånförsök i centrum – offren blev slagna med pistol

Under natten mot lördag har polisen larmats till rån och rånförsök i centrala Lund. I båda fallen ska de okända gärningsmännen ha misshandlat offren med pistol.

Strax innan 03 blev en 22-årig man misshandlad och rånad av fyra gärningsmän vid blir vid Norra kyrkogården. Gärningsmännen ska ha slagit mannen i huvudet med en pistol och sedan tvingat till sig bland annat en mobiltelefon, bankkort och en jacka. Den misshandlade mannen fördes till sjukhus för kontroll.
Polispatrull skickades till platsen, men fick inte upp några spår efter gärningsmännen.
Tidigare under natten inträffade en liknande händelse. Vid 00.30-tiden blev en 27-årig man utsatt för ett rånförsök av tre okända män på Stora Tvärgatan i centrala Lund.
Männen ska ha tagit tag i hans jacka och försökt tvinga till sig hans tillhörigheter under hot. När offret vägrar ska även han enligt de uppgifter som lämnats till polisen ha fått ett slag i huvudet med en pistol.
Patrull skickas till platsen för kontroll och spårsök med hund, men inte heller i det fallet påträffades någon misstänkt. Målsägaren fick föras till sjukhus med ambulans.
Gå till toppen