Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöåkare gör upp på hemmais

Malmö Konståkningsklubb arrangerar DM i dagarna tre. Ett hundratal deltagare gör upp på isstadion.

På blanka skridskoskär och med målmedveten blick gör Malmöåkaren Nicolette Zsirai entré på isen.
Lördagen bjöd på ett digert program då konståkare från Skåne, Halland och Blekinge gör upp i årets distriktsmästerskap som avslutas på söndagen.
Nicolette Zsirai från Malmö konståkningsklubb.Bild: Hussein El-alawi
Grundhopp som salchow, lutz och ögel betas av. Seniorer, juniorer och miniorer gör upp i kortprogram och friåkning under helgens tävling. På läktaren sitter ett 50-tal åskådare.
– Det brukar se ut så här, det är den närmsta familjen som finns på läktaren. Det krävs internationellt deltagande för att folk ska komma, säger Malmötränaren Ladislav Vince.
Axelie Pettersson från Karlskrona konståkningsklubb.Bild: Hussein El-alawi
Malmöåkaren Victoria-Nicolina Savic tillhör den yngre åkarna, men har tävlat flera gånger förut.
– Det gick ganska bra idag, nu laddar jag om inför imorgon. Liksom klubbkamraterna har hon målet med konståkningen klart för sig.
– Jag drömmer om att någon gång vara med i OS.
Malmö konståkningsklubbs Tilda Andréasson, Kimberly Bertelsen, och Victoria-Nicolina Savic samt tränaren Ladislav Vince.Bild: Hussein El-Alawi
Ladislav Vince iakttar insatserna på isen från åskådarplats vid rinken. För att nå internationella mästerskapen krävs styrka, smidighet och målmedvetenhet.
– Det krävs mycket träningstid på is, i alla fall 12 timmar i veckan. Sedan tillkommer dans, styrketräning och smidighet.
Kimberly Bertelsen var en av de första tävlingsåkarna på isen under DM som avgörs på Malmö isstadion.Bild: Hussein El-alawi
Just istid är ett problem för Malmöklubben sedan flera år tillbaka.
– Nu måste vi åka iväg för att få träna på is, det är bland annat renoveringsarbete som stör, säger Ladislav Vince.
Gå till toppen