Malmö

Demonstration till stöd för Jerusalem som Palestinas huvudstad

Omkring 150 personer samlades på Triangeltorget på söndagseftermiddagen för att demonstrera mot Donald Trumps beslut att flytta USA:s ambassad till Jerusalem och erkänna staden som Israels huvudstad.
– Jerusalem är också vår huvudstad, säger Mahmoud El-Kayed.

Svenska och palestinska flaggor syntes bland demonstranterna.Bild: Hussein El-alawi
– Vi är här för att protestera mot Donald Trumps beslut att flytta USA:s ambassad till Jerusalem. Han har inte rätt att göra det och vi vill visa vår avsky mot det. Jerusalem tillhör alla religioner, säger Maher Dabbour, en av demonstrationsdeltagarna.
Innan demonstranterna började gå mot Möllevångstorget höll Mahmoud El-Kayed, moderator för demonstrationen, tal inför de runt 150 personer som samlats. Där uppmanade han deltagarna att framföra sina protester på svenska för att göra budskapet tydligt för omgivningen.
– Inget annat ändamål har jag med mitt demonstrerande än att från mitt kära Malmö skicka en stor hälsning till våra bröder och systrar i Palestina och hela den fria världen, sa Mahmoud El-Kayed bland annat.
– Vi är här för att än en gång säga till den dumme Trump att han, som vi säger på arabiska, kan doppa sin resolution i vatten och ge det till sina medarbetare så att de kan släcka sin törst med det, fortsatte han.
På plakaten som hölls upp av demonstranterna stod bland annat "Jerusalem capital of Palestine", "#handsoffjerusalem" och "Free Ahed Tamimi".
Mahmoud El-Kayed tror inte att Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad påverkar relationerna mellan judar och muslimer i Malmö.
– Vi har alla bott i Malmö i många år och vi har ingenting emot judarna. I slutändan bor vi alla i samma stad och måste alla följa samma lagar och regler, säger Maher Dabbour.
Demonstrationen började på Triangeltorget och avslutades på Möllevångstorget.Bild: Hussein El-alawi
Gå till toppen