Wimans blogg

Max Wiman: Inför MFF-premiären - läget kring Bachirou och skaderapport

Det är inte svårt att förstå MFF-supportrars dröm att mötas av en nyförvärvspresentation när säsongen 2018 drar igång med publikträning på Malmö idrottsplats på måndagskvällen klockan 17.30. En träning som Sydsvenskan tv-sänder, för övrigt, enligt traditionen numera.

Många hoppas säkert att Fouad Bachirou ska jogga ut och få en MFF-tröja.
Men läget på söndagskvällen var enligt mina uppgifter att affären ännu inte är klar. Klubbarna ska inte vara överens än, inte helt oväntat kanske även om Östersunds ordförande Daniel Kindberg hävdar att det finns en summa och den gäller. Det brukar ju ändå förhandlas.
Min källa säger att Bachirou var kvar även rent fysiskt i Östersund på söndagen, att det fortfarande kan hända saker under måndagen - men att det också "kan gå överstryr".
En "dark horse" att dyka upp som nyförvärv? Skulle vara Simon Thern då, som inte är med Heerenveen på träningsläger...man vet ju aldrig.
Eller har ni några andra idéer? Det finns ju några namn som figurerat.
Hur som helst, när ni läser vilka som är hemma och i träning, så kanske ni trängtar än mer för lite påfyllning i truppen. Framför allt på mittfältet då.
Fast ni vet MFF-sportchefernas mantra, myntat av Per Ågren och ofta använt av Daniel Andersson.
"Det är viktigare att det blir rätt än att det går fort."
***
Så här efter två månaders uppehåll, känns det kanske konstigt att prata skador. Men det finns några saker att uppdatera. Johan Dahlin var ju borta under höstavslutningen på grund av ett knä som krånglade och Rasmus Bengtsson vet vi ju har ett dåligt knä att balansera. Och så var det då Carlos Strandbergs muskelbristning från mötet med SIrius i näst sista allsvenska matchen, så visade sig inte vara helt läkt.
Rasmus Bengtsson har inga problem med sitt gamla knä och ska äntligen få vara med från försäsongens början och ska träna för fullt i dag, medan Carlos Strandberg ännu stegrar träningen efter sin muskelbristning.Bild: PETTER ARVIDSON
Här har ni fysioterapeuten Jesper Robertssons rapport:
"Både Bengtsson och Dahlin planeras in i ordinarie träning. Dahlin har inga kvarstående symptom och har kunnat stegra sin belastning enligt vår plan.
Bengtsson har inte haft några besvär och är redo.
Strandberg är i återgångsfasen på plan efter den muskelbristning han erhöll mot Sirius. Rehabfasen har gått väl men han fick en liten reaktion vid ett pass på nyårsdagen vilket hindrade honom ifrån landslagssamlingen. Men han kommer under veckan fortsätta med att stegras in mot full träning.
I övrigt har vi inga skador."
***
Som jag skrivit tidigare blir det en decimerad trupp som kommer till träning. Naturligtvis har den minskat ytterligare när det nu står klart att Anders Christiansen och Erdal Rakip försvinner.
Prellminärt räknar jag in följande spelare från ordinarie A-trupp:
Målvakter: Johan Dahlin, Fredrik Andersson.
Försvarsspelare: Eric Larsson, Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Egzon Binaku.
Mittfältare: Bonke Innocent, Mattias Svanberg.
Anfallare: Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff och i begränsad omfattning Carlos Strandberg.
Lärlingar, som bör vara med: Mathias Nilsson, Teddy Bergqvist, Samuel Adrian, Pavle Vagic, Laorent Shabani, Hugo Andersson, Felix Konstadeliasz.
Oscar Lewicki och Franz Brorsson är med svenska ligalandslaget, Lasse Nielsen med danska och Arnor Traustason med isländska.
Läs mer:”Malmö får en fin kille - men vi tar ändå över mästartiteln”
Gå till toppen