Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Miljardären Stenbeck går in i Pantern

Miljardären Hugo Stenbeck kliver in som samarbetspartner i Pantern. Ett av kraven är att han får utse en tränare och sportchef. Första åtgärden är att Håkan Åhlund, den sportsligt ansvarige får lämna sin post.

Hugo Stenbeck går in i Pantern.Bild: PONTUS FERNEMAN
– Vi kommer att presentera en lösning i veckan, säger Mattias Schönhult, ordförande i Pantern, som enda kommentar kring klubbens tränarframtid.
Enligt vad Sydsvenskan erfar blir kanadensaren Joby Messier, kusin till NHL-legendaren Mark Messier, tränare/sportchef och eventuellt får han österrikaren Phillppe Horsky vid sin sida.
Hugo Stenbeck köpte aktiemajoriteten i Malmö Redhawks 2011. Ett direkt samarbete som höll i en säsong. Men Stenbeck har varit kvar som den störste private ägaren i Redhawks aktiebolag.
Allt talar för att Hugo Stenbeck håller på att avveckla eller minska sitt aktieinnehav i Redhawks.
Enligt vad Sydsvenskan erfar ska han gå in i Pantern som finansiell uppbackare.
Malmöklubben i allsvenskan har sökt med ljus och lykta efter en stark ekonomisk kraft.
Det har varit rörigt i Pantern under det senaste halvåret. Klubben brottas med ekonomiska problem och A-laget riskerar att bli hemlöst när Isstadion i Malmö ska renoveras kommande säsong.
Med Stenbeck som ekonomisk uppbackare talar mycket för att Panterns finansiella bekymmer kan vara ur världen. Dessutom har det tidigare pratats om att Panterns elitverksamhet ska bolagiseras, detta kan säkert bli verklighet när det står klart var klubbens A-lag ska spela nästa säsong.
I Malmö Redhawks har Hugo Stenbeck inte haft en direkt operativ roll sedan 2012, men har haft styrelserepresentation i klubbens aktiebolag och holdingbolag.
Under de senaste månaderna har hela havet stormat i Panterns personalstyrka.
Sportchefen Joakim Tillgren blev arbetsbefriad i november och sparkad i december. Den tidigare huvudtränaren Håkan Åhlund blev sportsligt ansvarig. En manöver som hade föranletts av kritik från spelarna.
Nu får Åhlund lämna. Han verkar ändå lättad.
– Det är skönt att det är över. Tråkigt att jag och Fredrik [Hallberg, tränarkollegan] inte får fortsätta jobba tillsammans när det har gått så bra, säger Håkan Åhlund.
Gå till toppen