Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbmatskedjan KFC öppnar på Nova i vår

Skåningarna äter hinkvis med friterad kyckling. Inom de närmsta åren väntas 30 nya KFC-restauranger i landet, nästa etableringsort är Lund.

Det blir på Nova-området som den amerikanska kycklingjätten KFC slår upp portarna i vår. De kommande veckorna ska ett 40-tal nya medarbetare rekryteras.
KFC slår upp dörrarna på Nova-området i april.Bild: Tom Wall
– Exakt datum är inte spikat än, men vi öppnar i slutet av april vilket blir vår nästa öppning i år, säger Jesper Hollstrand, marknadschef på Nordic Service Partners.
Färdigställandet av restaurangen på Företagsvägen bredvid Max är en viktig pusselbit för franchisekoncernen Nordic Service Partners som står bakom varumärkena KFC, Burger King och TGI Friday’s i Sverige.
KFC, som är en förkortning av Kentucky Fried Chicken, kommer från just Kentucky och serverar friterad kyckling i hinkar.
Ett flertal skånska KFC-restauranger väntas öppna de närmsta åren.Bild: Tom Wall
Med 132 sittplatser, drive-thru och lekavdelning för barn blir KFC vid Nova identisk med restaurangen som finns i Lockarp i Malmö.
Snabbmatsrestaurangen blir kycklingjättens sjätte svenska etablering. Malmö var den första orten att servera den friterade kycklingen när Lockarp fick sin restaurang 2015.
Snart kan KFC finnas i fler skånska städer.
– Restaurangerna i Skåne går bäst i landet. Nu tittar vi på möjligheten att etablera oss i Helsingborg, Landskrona och Kristianstad.
Jesper Hollstrand menar att svenskarna är redo för en ny snabbmatsmeny.
– Målet är att bygga minst 30 KFC-restauranger de kommande fem åren. Det finns väldigt mycket hamburgerställen längs vägarna, folk vill ha något annat.
Gå till toppen