Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Zlatan om tiden i MFF: ”Det handlar om rasism”

Zlatan Ibrahimovic är i hetluften – igen. Nu på grund av en intervju i franska tv-kanalen Canal +. Bland annat pratar Zlatan om tiden i Malmö FF.
– Jag var inte blond, hade inte svensk vit hud. Jag led…för jag var tvungen att göra tio gånger mer än alla andra, säger Zlatan i intervjun skriver Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic.Bild: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic kämpar för att komma tillbaka till fotbollsplanen. I slutet av december meddelade United att den svenske superstjärnan åkt på ett bakslag. Det skadade knät var inte bra och Zlatan tvingades till vila och rehabilitering ytterligare en månad.
Men Sveriges största idrottsstjärna är alltid i hetluften.
På söndagen visade franska Canal+ dokumentären ”Min mörka sida” där den förre spelaren Olivier Dacourt intervjuade Zlatan Ibrahimovic.
Och Zlatan var öppenhjärtig om relationerna till medierna, den svåra tiden i Malmö FF – och att kritiken mot honom handlar om hans bakgrund.
– Det handlar om rasism. Jag säger inte att det här är rasism, men det finns ”under cover”-rasism, det är jag hundra procent säker på. För jag är inte Andersson eller Svensson. Om jag hette så skulle de försvara mig även om jag rånade en bank, jag lovar. Men de försvarar mig inte på det sätt de borde. Jag är förmodligen den bäste spelaren genom alla tider i Sverige, det jag har gjort har ingen annan gjort. Den som vunnit näst flest Guldbollar har två. Jag har elva. Det har ingen gjort tidigare. Det jag har gjort för svensk fotboll har ingen annan gjort, förklarar Zlatan i Canal+ skriver Aftonbladet.
Zlatan Ibrahimovic i Malmö FF 2000.Bild: RICKARD NILSSON
Olivier Dacourt är en före detta fransk spelare och han har tidigare varit lagkamrat med bland annat Zlatan. Dacourt jobbar numera för Canal+.
Och Zlatan kände på att han inte fick samma behandling som andra redan i Malmö FF.
– När jag kom till Malmö blev jag inte accepterad som alla andra. Jag kände att jag inte passade in. Jag var det svarta fåret, de accepterade mig inte, de gillade inte min attityd. Jag var inte som de andra, jag var inte blond, hade inte svensk vit hud. Jag led…för jag var tvungen att göra tio gånger mer än alla andra, säger Zlatan i intervjun.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 8 januari
Gå till toppen