Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bachirou räknar uppenbarligen övergången som klar

Det råder uppenbarligen viss dramatik kring Östersundstjärnan Fouad Bachirous övergång till Malmö FF. Agentstrulet ska inte stoppa mittfältsstjärnans övergång till MFF.

En källa med stor insyn säger nu till Sydsvenskan att Fouad Bachirou är beredd att åka ner till Malmö så fort en överenskommelse finns.
"Bachirou presenteras förmodligen i morgon", enligt källan. Förhoppningar om att det skulle kunna ske redan på måndagskvällen sprack under eftermiddagen.
Enligt trovärdiga uppgifter till Sydsvenskan var affären inte helt i hamn på måndagskvällen, trots uppgifter om detta i Sportbladet, som uppgav att MFF får betala sju miljoner kronor för mittfältaren. Men allt handlar förmodligen om detaljer och tid nu.
Fouad Bachirou själv räknar i alla uppenbarligen att inget ska hänga upp sig i sista minuten. På Twitter svarade han rakt och uppskattande på lagkamraten Jamie Hopcutts gratulationer till kontraktet med MFF.
Östersund startade säsongen 2018 i en inomhushall i Östersund under måndagen. Träningen direktsändes av Östersundsposten, som kunde konstatera att Fouad Bachirou inte var med på träningspasset.
Östersunds ordförande Daniel Kindberg var öppen och förtegen samtidigt:
– Vi har olika träningsupplägg beroende på hur läget är. Vi har också samtal med Malmö. Vi får se hur det här löser sig. Agenten har strulat till det som vanligt. Det faller ingen skugga på Fouad och Malmö, de har uppträtt väldigt bra. En sak som löser sig på en halvtimme kan ta flera veckor, men så här kan det gå när såna som inte begriper och lägger sig i. Den situationen har inträffat, sa han i direktsändningen och tillade:
– Nu pratar jag och Daniel och jag har en fin dialog med Fouad så vi får se hur vi kan lösa upp det under eftermiddagen.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan pratar parterna direkt med varandra med tydlig målsättning och övertygelse att det hela ska lösa sig.
För att en presentation ska kunna göras krävs dock också att läkarundersökning och undertecknande av personliga kontraktet är gjort. Vilket förefaller bli väldigt tajt till kvällens träning som börjar 17.30 på Malmö idrottsplats och tv-sänds av Sydsvenskan.
MFF:s sportchef Daniel Andersson var inte på plats på kvällens träning, då det var styrelsemöte. Alla stora affärer ska godkännas av styrelsen. Vad gäller Bachirou borde dock rimligen ett godkännande finnas redan nu i praktiken, eftersom övergångssuman i det stora hela ska vara fixerad.
Gå till toppen