Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

SvFF kräver ersättning för inställd match

Sveriges VM-kvalmöte med Danmark ställdes in. Nu vill Svenska fotbollförbundet (SvFF) få en kompensation på ungefär två miljoner kronor. – Vi anser att vi inte ska bli drabbade ekonomiskt av något sådant här, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Expressen.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet. Arkivbild.
Danmark ställde in VM-kvalmatchen mot Sverige i Göteborg den 20 oktober på grund av en konflikt mellan laget och förbundet gällande spelarnas landslagsavtal.
Schismen resulterade i att Europeiska fotbollsförbundet Uefa bötfällde Danmarks fotbollsförbund med 200 000 kronor och gav Sverige en 3–0-seger.
SvFF har överklagat beslutet, och har även krävt att kompenseras för den inställda matchen.
– Det vi har gjort nu är att vi sammanställt vilka kostnader vi har haft inför den här landskampen och som har drabbat oss. Det handlar om biljetter, annonsering inför matchen, mat, logi, logistik och en mängd olika saker runtomkring matchen, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Expressen och konstaterar att summan hamnar på ungefär två miljoner kronor.
– Det här handlar om en administrativ fråga för Uefa att hantera. Vi utgår så klart att vi blir kompenserade och sedan hur Uefa löser det vet jag inte. Om de har någon fond att ta av eller om de ställer ett krav på Danmark att betala, det får Uefa hantera.
Håkan Sjöstrand säger att SvFF dessutom vill att Uefa ser över regelverket.
– Vi måste säkerställa ett regelverk som säger att om du inte kommer till en match så ska det få konsekvenser, säger han.
– För mig handlar det om att det måste finnas tydliga konsekvenser och sanktioner i regelverket, vilket saknas i dag.
Gå till toppen