Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommunstyrelsens ordförande i Bjärred: ”En fruktansvärd händelse”

”En fruktansvärd händelse som nästan är svår att ta till sig”, säger Anders Berngarn (M) kommunstyrelsens ordförande. Krisberedskap finns på plats i de berörda skolorna.

Amelie Gustafsson, socialchef, Jan Solmér kommundirektör, Martin Persson, utbildningschef och Sven- Johan Davidsson, grundskolechef.Bild: Bengt Arvidson
Vid klockan 11 höll man en presskonferens i kommunhuset i Lomma med anledningen av det misstänkta mordet på fyra personer, två vuxna och två flickor, i en villa i Bjärred. Enligt polisen finns inga misstankar om en gärningsman utifrån.
– Det är mycket som är sekretessbelagt och saker som polisen inte vill gå ut med. Därför tar vi en gemensam genomgång av vi gör vid presskonferensen, säger Anders Berngarn (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma.
På plats under presskonferensen fanns bland andra Jan Solmér, kommundirektör, Martin Persson, förvaltningschef för utbildning, kost, kultur och fritid samt Amelie Gustafsson, socialchef.
– Skolan hade senast kontakt med familjen innan helgerna, säger Sven-Johan Davidsson, chef för grundskolorna. Polisen har upprättat en utredning om mord.
– Vi har ett bra samarbete med polisen med fortlöpande information om vad som som hänt, säger Jan Solmér, kommundirektör.
Skolorna har öppet som vanligt med krisberedskap på plats.
– Vi kommer att finnas ute på skolor och i kyrkan i Bjärred för att stötta där det finns behov, säger Amelie Gustafsson, socialchef.
– Idag har vi haft kontakt med polisen två gånger, vi har team med psykologer och kuratorerna på båda enheterna som är vana vid att jobba med barn i kris, säger Martin Persson, förvaltningschef för utbildning, kost, kultur och fritid.
Efter att fyra personer hittats döda i en villa i Bjärred håller kyrkan öppet hela dagen för de som behöver stöd.Bild: Bengt Arvidson
Socialförvaltningen har inte haft kontakt med familjen tidigare.
– Det finns inga signaler om att det inte gått rätt till, så nu går vi in i krisberedskap för dem som behöver det och vi har startat en intern utredning för att se om det fanns något som vi kunde ha gjort i förebyggande syfte. Än så länge har vi inte hittat något sådant, säger Amelie Gustafsson, socialchef.
Det var på tisdagen som polis larmades till en villa i Bjärred vid klockan 16, efter att en person inte hade kommit till sin arbetsplats. Polisen valde att åka ut till villan och hittade då fyra personer som avlidit, två vuxna och två flickor.
Anders Berngarn (M). Arkivbild.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Det här är en fruktansvärd händelse som nästan är svår att ta till sig, säger Anders Berngarn (M) kommunstyrelsens ordförande.
Polisen utreder fallet som misstänkt mord.
En brottsplatsundersökning har gjorts av polisens tekniker i villan och man inväntar nu resultatet av den medicinska undersökningen. I nuläget går polisen inte in på något händelseförlopp.
Kyrkan i Bjärred, Bergakyrkan, meddelar att den håller öppet hela dagen och under kvällen. De är har även kontaktat skolorna i kommunen för att erbjuda stöd till dem som behöver det.
Kyrkoherden, Madeleine Körner, åker ut till skolan, för att befinna sig på plats som stöd till klasskamraterna.
Gå till toppen