Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Gudrun Schyman krävs på skattetillägg

Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman nekas ett avdrag på 76 000 kronor relaterat till en övernattningsbostad i Malmö, skriver flera medier med hänvisning till nyhetsbyrån Siren. I samband med detta krävs Schyman också på ett skattetillägg på 14 083 kronor.
Skatteverket säger till TT att skattetillägg är en avgift som Skatteverket kan ta ut om någon lämnat en oriktig uppgift i deklarationen. Det kan exempelvis vara att man inte redovisat inkomst eller yrkat på avdrag som inte får göras. Skattetillägget är 40 procent av den skatt som undanhållits.
– Enbart det faktum att man nekas ett avdrag innebär inte att man automatiskt får ett skattetillägg. För att skattetillägg ska kunna tas ut krävs att man ska ha lämnat en oriktig uppgift i deklarationen, säger Olle Sundin, rättslig expert på Skatteverket.
En uppgift kan anses vara oriktig om det klart framgår att den är felaktig eller om en uppgift som ska lämnas till ledning för beskattningen har utelämnats.
Gå till toppen