Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Kollegorna i chock efter dödsbudet

Hela familjen hittades död i sin villa i Bjärred. Krisstöd erbjuds på föräldrarnas arbetsplatser.

– Det pågår en sorgestund just nu. Och vi försöker informera på ett balanserat sätt så att vi kan hantera de frågor som dyker upp, säger högste chefen på mannens arbetsplats.
I Bjärred under onsdagskvällen.Bild: Julius Viktorsson
Chefen bekräftar att det var kollegor till mannen som kontaktade polisen under tisdagen.
– Så är det, medarbetaren skulle ha varit involverad i ett viktigt arrangemang igår, säger chefen som i övrigt hänvisar alla frågor till arbetsplatsens säkerhetschef.
Han säger:
– Tankarna går till anhöriga och medarbetare. Vi tar hand om våra medarbetare som är på plats idag. Det är en oerhörd tragedi som berör väldigt många människor.
Mannen beskrivs som framstående inom sitt yrke. Enligt säkerhetschefen finns inga andra omständigheter rörande medarbetaren som gjorde att kollegorna kontaktade polisen.
– Om man är förväntad till en speciell plats, ett speciellt klockslag, och folk väntar på dig men inte dyker upp eller går att få tag på. Då anar man oråd och kontaktar polisen. Det kan vara en trafikolycka eller vad som helst. Våra rutiner är att kontakta polisen som då kan hjälpa till att ta reda på vad som hänt.
Arbetsgivaren har satt in resurser för att ta hand om personalen.
– Men första linjen är alltid kamratstöd. Man tar hand om varandra och ser till att ingen människa går sönder mer än nödvändigt, säger säkerhetschefen.
Även på kvinnans arbetsplats har kollegor erbjudits stöd under dagen, berättar hennes chef.
– Vi har under förmiddagen informerat alla berörda och så klart erbjuder vi krisstöd för den som behöver enligt de rutiner vi har.
Läs alla artiklar om: Döda familjen i Bjärred
Gå till toppen