Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Så hanterar skolorna tragedin i Bjärred: ”Oerhört ledsna och förtvivlade”

Två unga flickor och deras föräldrar hittades döda i sitt hem i Bjärred. Idag informerades deras lärare och klasskamrater om tragedin.

Skolorna där de döda flickorna gick har bemannat upp med krishjälp under dagen.Bild: Bengt Arvidson
–Vi samlade krisgruppen i morse, sedan informerade vi all personal och därefter alla elever från årskurs fyra till nio. Alla vårdnadshavare har fått information, säger Ann-Loiuse Raquette Berlin, rektor på Bjärehovskolan, där den äldsta av flickorna gick på högstadiet.
– Vi har berättat det vi vet, och det är inte mycket.
– De lärare som haft flickan är naturligtvis oerhört ledsna och förtvivlade. Och berörda. Men även de som inte kände henne är berörda. Alla berörs av en sådan här tragedi. Det är en tuff situation för många, säger Ann-Loiuse Raquette Berlin.
Det var vid 16-tiden på tisdagen som polis larmades till en villa i Bjärred och fann fyra döda personer. På onsdagen meddelade polisen att fallet utreds som misstänkt mord.
Bjärehovskolan har under dagen bemannat upp med två kuratorer och två sköterskor. Även en psykolog ska finnas tillgänglig för att stötta personal och elever.
– Vi måste vara lyhörda för barnens frågor, undringar och reaktioner, säger Ann-Loiuse Raquette Berlin.
Margareta Strand Karlsson är rektor på Alfredshällskolan, där den yngre av flickorna gick.
– Det första jag tänkte när jag hörde att nått hade hänt var att det hade hänt något på skolan, att det kanske hade varit ett inbrott. När jag förstod vad det handlade om var det totalt ofattbart, säger hon.
Margareta Strand Karlsson är rektor på Alfredshällskolan i Lomma Kommun.Bild: Bengt Arvidson
Personal och elever informerades under morgonen om vad som hänt. Skolan är öppen hela dagen och kristeam bestående av rektor, förskolechef, psykolog, kurator och skolsköterska finns på plats.
– Man känner bara att man vill samla alla och vara tillsammans. Vi vill fokusera på barnen och se till att de mår bra, säger Margareta Strand Karlsson.
Läs alla artiklar om: Döda familjen i Bjärred
Gå till toppen