Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Efter vårdslösa tacklingen – hårt straff för Panternspelaren

Domen mot Panterns forward Robin Sterner har kommit. Och den är tuff. Spelaren stängs av i fem matcher och tvingas böta 6 900 kronor.

Robin Sterner i utvisningsbåset efter tacklingen mot Trojas Mattias Åkesson. Lagen möttes i tisdags.Bild: PETTER ARVIDSON
Avstängningen kommer efter den huvudtackling som Robin Sterner delade ut på Trojas Mattias Åkesson, som var icke puckförande i situationen.
Då fick Panternforwarden endast en tvåminutersutvisning för interference. Men efter granskning av Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd blir straffet nu betydligt hårdare. Detta trots att Robin Sterner menar att det hela var oavsiktligt.
"Nämnden finner det utrett att Robin Sterner gjort sig skyldig checking to the head och att det inte, såsom Robin Sterner gjort gällande, rört sig om en helt oavsiktlig kollision utan att tacklingen var vårdslös. Förseelsen bör därför föranleda en avstängning.", skriver disciplinnämnden i domen.
Robin Sterner får därmed inte spela igen förrän Panterns bortamatch mot Almtuna, den 25 januari.
Gå till toppen