Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Om en norrländsk viking i shorts och mycket annat

Lite lösryckta bitar från en träning i malmöitisk snålblåst

Ni minns väl alla Ulrich Vinzents? Den sympatiske, ödmjuke Gammeldansken som gjorde sitt jobb i match efter match och var ytterligt nära att skjuta MFF till Champions League på övertid mot Dinamo Zagreb.
Han hade ett kännetecken till. Ulrich var en sann viking, tränade alltid i shorts och bar alltid kortärmat.
Nu - till och med i hans gamla tröjnummer två - har Malmö FF äntligen fått en värdig efterträdare. Åtminstone delvis.
När det malmöitiska vinterklimatet visade sin rätta sida efter ett par dagars solsken, men från fel håll (ostlig vind) och pinade både spelare och 50-talet supportrar längs plan nio, så var det en spelare som var iskall nog att träna i shorts utan tajts under.
Rätt gissat.
Eric Larsson.
Foto: Max Wiman
Det fanns dock en viss motsägelse i det hela, för Larsson hade långärmad tröja och mössa på huvudet. Hade aldrig hänt med Ulrich Vinzents, men ett steg i rätt riktning.
Sen ska ni ju veta att Eric Larsson håller värmen. Han måste vara utrustad med en utveckling av Anton Tinnerholms duracellbatteri, för det vete tusan om han inte springer än mer. Energin sprider sig över planen, när han far fram med stor entusiasm och säkra brytningar dessutom.
Har i särskilt minne ett par dueller där han satte stopp för en annan nykomling - Egzon Binaku, som vid en av de skiftande uppställningarna i träning på full plan spelade vänsterbreddare och mötte Larsson på högerbacken.
Det skiftades ganska friskt mellan lagen. Fouad Bachirou såg precis så imponerande ut som man kunde förmoda, tror inte han slog bort en passning. Speciellt bra såg det ut när han hade lärlingen Samuel Adrian bredvid sig, Adrian såg definitivt ut att ha tagit ett par kliv sedan i fjor. Det gjorde också Pavle Vagic och även övriga lärlingar tog för sig.
Bachirou spelade också med Bonke Innocent som stand in för Oscar Lewicki. Det funkade helt ok det också, men man såg lite av Innocent från i fjor - han skickade iväg några passningar med oklar adress. Visade dock bra intensitet.
Markus Rosenberg har sensationellt mycket spring i benen för att vara så här års, vilket inte hindrade Behrang Safari att sätta abrupt tvärstopp för honom vid ett tillfälle två veteraner emellan. Rosenberg såg lite snopen ut.
Även Carlos Strandberg hade bra driv i steget och det hade stundtals även Mattias Svanberg. Rasmus Bengtsson såg trygg ut oavsett vilken av ungtupparna Dennis Hadzikadunic och Hugo Andersson han hade bredvid sig.
Kingsley Sarfo var alltså med fullt ut på träningen. Dock hela tiden med väst, alltså aldrig i det som för stunden får betecknas som en startelva.
Från början var väl ett 50-tal supportrar på plats längs med sidlinjen och att döma av tjuvlyssningen på snacket mellan olika grupper, så handlade det mer om de nya spelarna och vad man vill få in ytterligare än Kingsley Sarfo. Känns som att staketrävarna går på min linje och redan har räknat bort honom. Några reaktioner mot honom var det dock inte på något sätt och han agerade som en i gruppen hela tiden.
Precis när jag skulle slå ihop datorn så kom Sportbladets uppgifter om att Søren Rieks ska vara i Malmö och redo att skriva på. Han är Bosman efter tre och ett halvt individuellt framgångsrika år i IFK Göteborg som ju som lag harvat på ett mindre smickrande sätt.
Vet inte riktigt vad jag ska tänka om uppgiften. Rieks har utan tvivel varit en duktig spelare i allsvenskan, kreativ poängspelare från kanten, som nog skulle kunna ta Erdal Rakips roll. Men inte ett förvärv som vi ens kommit på att resonera om när vi snackat på redaktionen eller i våra spekulationer i MFF-podden. Morgondagen lär väl utvisa om transferbomben - för det kan vi nog kalla det - visar sig lösas ut på fredagen, som Sportbladet mer eller mindre antyder.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 11 januari
Gå till toppen