Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawkssviten bruten: ”Det här var inte alls roligt”

Segersviten är bruten. Malmö Redhawks förlorade på straffar mot Luleå. – För djävla dåligt av oss, sa en besviken Johan Olofsson efter 1-2 hemma mot Luleå.

Emil Larsson överlistar Oscar Alsenfelt i Malmömålet i straffläggningen.
Redhawks jagade sjunde raka segern och var obesegrat under 2018. Men det ville sig inte i målskyttet hemma mot Luleå.
En kraftlös hemmainsats.
Johan Olofsson var hetast med mål och kvittering i den andra perioden – Pär Själin fixade Luleås ledningsmål halvvägs in i matchen - och målskytt i straffläggningen.
– En blek insats av oss. Det här var inte alls roligt. Vi hade ingen energi i två perioder, steppar upp något i tredje perioden men det var för dåligt, tyckte Johan Olofsson.
Ställningen var 1-1 efter ordinarie tid, på det en mållös förlängning och slutligen resultatet 1-2 efter straffavgörandet.
Einar Emanuelsson, Emil Larsson och Johan Forsberg satte sina straffar bakom Oscar Alsenfelt och därmed blev det förlust sedan Andy Miele missat sin möjlighet.
– Vi har vunnit några matcher utan att spela bra. Slutligen kommer en förlust när vi inte spelar bra. Där var vi väl nu, sa Johan Olofsson.
JVM i amerikanska Buffalo slutade med ett silver för Juniorkronorna efter en finalförlust mot Kanada. Målvakten Filip Gustavsson utsågs till turneringens bäste målvakt och nu var 19-åringen tillbaka i vardagen med sitt Luleå.
En lyckad återkomst.
– Jag fick ett jättebra självförtroende under JVM. Det var bara att hoppa in och köra, tyckte han.
Han firades som en hjälte i laget som hade tre raka förluster inför Malmötrippen.
– Filip var bra, och det var en viktig och rättvis seger för oss. Jag är nöjd med att vinna borta mot ett så formstarkt lag som Malmö, sa bortatränaren Thomas Berglund.
Redhawks assisterande tränare Martin Filander tyckte det var en kraftlös insats.
– Vi har stora förväntningar på oss själva men vi måste visa mer kraft och mer kamp och mer tro på oss själva om vi ska vinna, menade han.
Starka forwardsnamn som Rhett Rakhshani och Frederik Storm var tillbaka och Redhawks hade på papperet sitt bästa lag på länge – men framåt var det uddlöst.
– Det är bara på det igen. Skönt att det är match redan på lördag. Det här vill vi glömma, bara att städa av, sa Johan Olofsson.

Betygen

3: Johan Olofsson
Den ende i Redhawks som var het i målskyttet.
2: Oscar Alsenfelt
Stabil och stark men utan lycka i straffavgörandet.
1: Daniel Zaar
Pigg och vågade mycket. Inte ska väl Redhawks byta bort honom.
Läs alla artiklar om: SHL 2017-18: Redhawks-Luleå
Gå till toppen