Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Cykelmalmö skulle må bra av lite sjövett

En skog av optimistjollesegel. Applicera sjövett på cykelbanorna, föreslår Marvin Dahl.Bild: Rick Tomlinson
Det är lätt att cykla i Malmö jämfört med många andra städer i Sverige och i världen. Jag tycker det är bra att så många cyklar i Malmö och jag gillar själv att ta mig fram på cykel. Jag tror också att Malmö stad har ambition att förvalta Malmö som cykelstad.
Det finns dock några infrastrukturmissar, som till exempel minimala cykelrondeller eller saknade skyltar som kan påverka tålamodet för malmöiterna.
Det har också skrivits en hel del till Sydsvenskan om just Cykelmalmö och jag tror det berör många och ligger varmt om hjärtat att cykla i Malmö.
Det är bra tycker jag och jag tycker att det är bra att cykla i Malmö om inte de andra cyklisterna finns i ekvationen. Jag tror att Malmö för att bli bäst på cykling i stadsmiljö inte ska satsa endast på infrastruktur utan det är viktigare att fokusera på cyklisterna istället.
Jag har själv vuxit upp tio meter från havet och hade båt före cykel. Just parallellen med båtvett och cykelvett är slående. Jag var inte fem år och tog skepparexamen. Nej, utan det var sjöförstånd och respekt för både sin egen och andras framfart. Samma bör gälla när det kommer till cykling i Malmö och jag tror det är där Malmö kan göra en jättesatsning.
Det handlar inte om att alla skall flytta och bo tio meter från havet. Jag hade hellre sett Malmö stad köpa in 100 små gummibåtar med små elmotorer till våren. Använt kanalen som arena och övningsområde för att ge alla de som vill chansen att lära sig sjöförstånd i snitslad bana. Sedan kan deltagarna få ett certifikat och applicera kunskapen nästa gång de cyklar.
Utöver detta blir det en trevlig destination för Malmöiter och turister, en unik pr-grej som skiljer sig från andra städer och ett roligt sommarjobb!

Marvin Dahl

Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen