Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Duterte: Tuggummi lindrar ryggsmärtor

Att tugga tuggummi lindrar ryggradssmärtor, förklarar Filippinernas president Rodrigo Duterte som har för vana att tugga tuggummi offentligt. Även när han möter världsledare.

Filippinernas president Rodrigo Duterte. Arkivbild.Bild: Bullit Marquez/AP/TT
Den eldige 72-åringen har väckt många reaktioner eftersom han ofta tummar på regler om anständighet med sina tal kryddade med svordomar, offentligt smaskande med tuggummi och sin vardagliga klädsel.
Under ett tal vid en privat tillställning passade Duterte på att berätta om det ihärdiga tuggandet, samtidigt som han förklarade hur folk borde ersätta honom för hans tjänst i offentligheten.
"Betala mig i tuggummi bara eftersom de lättar upp smärtan när jag tuggar", sade han enligt en transkribering av talet. Duterte konstaterade att det rörde sig om ryggradssmärtor, men utvecklade inte mer än så.
Samtidigt har Dutertes förtroende åter hoppat upp till "utmärkt" efter ett par månader på enbart nivån "väldigt högt", enligt en mätning där fyra av fem filippinier ger presidenten högsta betyg i en undersökning som fokuserar på hans personlighet.
Även om Duterte konsekvent har haft mycket höga förtroendesiffror var fallet med 18 procentenheter ändå anmärkningsvärt för en president som för stora delar av den filippinska befolkningen ses som en rockstjärna.
Gå till toppen