Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Fem tips på gratis aktiviteter i Lund under barnfamiljernas fattigaste helg

Känns det långt kvar till nästa veckas barnbidrag och även till lönen? Då kanske det är tacksamt med fem tips på (nästan) gratis aktiviteter att göra med barnen i Lund.

Fem tips på vad du kan hitta på barnen i familjen under helgen, nästan helt gratis:

1. Åk Barnens Vasalopp i Stadsparken

På söndag är det dags för Barnens Vasalopp och då får alla barn chansen att prova på långskidor! Blåbärssoppa, medalj och diplom utlovas till deltagarna. Klockan 10.00 i stadsparken innanför Gyllenkroks allé, där man kan få låna utrustning gratis. Rekommenderad ålder är 5-10 år.

2. Se robotshowen i Vattenhallen

Robotarna lär barnen för hur programmering fungerar.Bild: Vattenhallen science center
För 55 kr kan man på Vattenhallen Science Center följa med på en resa i robotarnas värld. Så här skriver de på sin hemsida: under robotshowen har vi kul med programmering! Vi lär oss att programmera och styra en robot och vi söker svar på vad robotar är duktiga på och hur en robot kan uppfatta sin omgivning.

3. Dansa och plundra julgranen

Det blir en klassisk julgransplundring av Lunds största gran på lördag klockan 14.00. På Stortorget tar man farväl av gran, glitter och kulor och har man tur kan man knycka åt sig lite julgodis på köpet. Romele Blåsorkester spelar och alla bjuds upp till dans.

4. Lek med Mumin för sista gången

Lekutställningen har hållit igång sedan maj 2017, men helgen vinkas den av.Bild: Kulturen i Lund
För de som är mellan 3 och 9 år har Kulturen i Lund en lekutställning baserat på Tove Janssons och Mumintrollens värld. Berg, vattenfall, en sjö och en skog bygger upp denna värld. Barnen kan klättra, åka rutschkana eller varför inte passa på att fiska. Det här är sista helgen att uppleva lekutställningen!

5. Gå på upptäcktsfärd i naturen

Om man har möjlighet är det tacksamt att ta sig ut i naturen till Skryllegården, något för både stora och små. Matsäck, varm chockad (kaffe för den vuxne förslagsvis), upptäcktsfärd och låt endast fantasin sätta gränserna.
Gå till toppen