Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Förlusten sätter press på Sverige i EM

EM-premiären mot Island slutade med en överraskande förlust. Nu är Sverige rejält pressat inför mötet med Serbien. – Det här var ju egentligen lite av en måstematch för oss, säger Jim Gottfridsson.

Sveriges Jim Gottfridsson var självkritisk efter förlusten mot Island.
Den skånske mittnian var enormt besviken efter förlusten, 24–26, mot Island. Gottfridsson var vassast framåt i Sverige med sex mål, men ändå väldigt självkritisk efter den bleka blågula insatsen i Split.
– Oerhört, vi har ju förlorat. Jag ska ta bättre ansvar tycker jag, om jag ska vara den där ledaren, säger 25-åringen.
– Nu måste vi försöka hoppa upp på hästen igen och spela mycket bättre på söndag mot Serbien, som jag tycker är ett bättre lag än Island.
För Kristján Andréssons handbollslandslag blir det en ny erfarenhet att hantera förlusten mot Island. I VM för ett år sedan blev det visserligen två förluster – mot Danmark i gruppspelet och Frankrike i kvarten – men inte på grund av att laget underpresterat som nu.
– Nu behöver vi vinna de andra matcherna (Serbien och Kroatien) och hoppas att de andra resultaten går med oss lite, att de andra slår varandra, säger mittsexan Jesper Nielsen.
Drömmen för Sverige vore förstås att Island till slut slås ut ur gruppen, så att resultatet i fredagskvällens match inte följer med till mellanrundan.
Men först och främst gäller det för Sverige att över huvud taget ta sig dit.
Förbundskapten Kristján Andrésson hoppas att avslutningen på matchen mot Island ska visa vägen mot en vassare insats mot Serbien.
– Det var ett annat driv i våra hot sista 20 minuterna och det är de hoten vi måste ta med oss. Satsningarna då gillade jag, löpningarna i vårt kontringsspel var bra. Vi behöver ta med oss det som vi gjorde bra och framför allt njuta av att vara här, slappna av.
– Nu är vi inne i turneringen har fått känna på det. I januari förra året visade det här laget vilket spel det besitter och har i sig. Vi får bestämma oss och jag tycker att vi har en grupp som vill vara bättre än vi lyckades vara i dag.
Läs alla artiklar om: Handboll: EM 2018
Gå till toppen