Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Nu är det klart – på tisdag öppnar Vellinges nya fritidsgård

Nästan fyra månader efter den anlagda branden som totalförstörde Lindesgården och Vellingeungdomarnas mötesplats är det dags för invigning. På tisdag klockan 16 öppnar den nya fritidsgården.

I början av december kunde Sydsvenskan berätta att man till slut hittat en tillfällig lösning för Vellinges nya fritidsgård – samlingslokalen på Lindesgården, den enda delen av fastigheten som inte totalförstördes i branden. Förhoppningen var att den skulle kunna öppna till årsskiftet, men invigningen blev några veckor försenad.
Läs mer: Nu är det klart – kommunen bygger upp Lindesgården
Lokalen kan enligt brandskyddet ta emot 50 personer. Fritidschef Mats Persson räknar med att man kanske måste ta till idrottshallar vid större evenemang framöver, men det är inte det viktigaste. Högsta prioritet just nu är att Vellinges ungdomar har fått någonstans att vara.
– Lindesgården har ett centralt läge, och det är en plats som ungdomarna känner till. Det känns bra att återvända dit, säger Mats Persson.
Läs mer: Tre månader efter storbranden – nu får Vellingeungdomarna en ny fritidsgård
De nya öppettiderna blir:
Måndag-onsdag: 16.00-21.00.
Fredag-lördag: 19.00-23.00 .
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Läs alla artiklar om: Bränderna i Vellinge
Gå till toppen