Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Prisat solcellsföretag etablerar sig i Lund

Företaget Save by Solar som levererar solceller till företag öppnar i Lund. 12 nya miljoner i tillväxtkapital möjliggör satsningen i Skåne.

Solcellsanläggning på företag i Båstad.Bild: Pressbild Save by Solar
Företagets koncept är att ta hand om hela processen efter att en kund har bestämt sig för att satsa på solenergi. Save by Solar sköter allt administrativt arbete gentemot myndigheter och andra aktörer. Teknisk projektering och installation sköts med egen personal. Företaget ger också ekonomisk garanti på en årlig produktion av solel.
Etableringen i Lund möjliggörs av 12 miljoner i tillväxtkapital som det svenskbaserade investmentbolaget Blue gick in med i december.
– Vår kundbas i Skåne blir hela tiden större, det är en intressant marknad på frammarsch och vi vill ha närhet till universitetet. Vi är ett ungt bolag och vill fortsätta att vara det. Då är närheten till studenter som vill göra exjobb eller arbeta deltid väldigt viktig, säger Carl-Johan Fredman, som är regionansvarig för södra Sverige.
Carl-Johan Fredman är regionansvarig för Save by Solar i södra Sverige. Bild: Mathias Petzäll/pressbild.
Save by Solar är sprungna ur universitet i Uppsala. Linus Werner som är vd gjorde sitt examensarbete om solel på universitetet och startade sedan företaget under studietiden tillsammans med en annan student.
En handfull systeminstallatörer är anställda och Save by Solar planerar att fortsätta att rekrytera under våren.
– Vi öppnar nu med några få på kontoret och planerar att vara tio personer efter sommaren. Vi söker installatörer och i viss mån säljare och tekniker. Och programmerare, eftersom vi arbetar med mjukvaruutveckling. På kort tid kan det dyka upp nya behov.
Företaget siktar på en snabb tillväxttakt och att ta andelar på en marknad med många företag som konkurrera.
I höstas tilldelades grundarna av Save by Solar utmärkelsen ”Årets Unga Entreprenör Sverige” på entreprenörsgalan. Företaget har huvudkontor i Uppsala och omsatte drygt 8 miljoner kronor 2016. Ytterligare lokalkontor på andra håll i landet planeras inom kort.
Gå till toppen