Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Ramboldt har en plan för OS-debutanterna

Emilia Ramboldt har en plan för Damkronornas debutanter. Kaptenen ska ta sina lagkamrater på en rundtur i OS-området. – Det är för att få bort nyfikenheten, säger hon.

Lagkaptenen Emilia Ramboldt har tänkt ta Damkronornas debutanter på en guidad tur i OS-området.
Förbundskapten Leif Boork säger att han basar för ett erfaret lag. Ändå kryllar det av OS-debutanter i Damkronorna. Totalt är det 13 spelare som för första gången kommer att få uppleva ett vinterspel i den blågula dressen.
Enligt Emilia Ramboldt, som har gjort åtta VM och två OS, kommer turneringen i Pyeongchang att bli ett äventyr som inte går att jämföras med något annat i hockeyvärlden.
Det är just av den anledningen som hon har tänkt ta OS-debutanterna på en guidad tur i OS-området.
– Jag kan känna att man kanske kan gå runt i OS-byn några dagar innan OS börjar, för att få bort all den här nyfikenheten. Då kan man ta alla bilder man vill ta, se alla ställen och så vet man var allt ligger, säger hon.
– Jag ska försöka ta runt de flesta, och få bort lite av det där innan OS.
TT: Vad kommer ni kika på då?
– Det är väl hela OS-byn, var ringarna sitter och var OS-facklan kommer att vara. Sedan är det väl alla byggnader, var vi kommer att byta om, var man ska sitta, båsen… Det är allt möjligt, allt mellan himmel och jord.
Gå till toppen