Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Redhawks chans att bjuda på lördagsgodis och partytricks

Bild: BILDBYRÅN
Vardagslunk i väntan på lördagsfesten mot den suveräna serieledaren Växjö. Så var torsdagskvällens framträdande av Malmö Redhawks. Segersviten stannade vid sex vinster efter straffnederlaget mot Luleå, 1–2.
Det ironiska var att Redhawks, som tidvis brottats med löjligt långa frånvarolistor, på pappret hade en av säsongens starkaste laguppställningar. I det här fallet sporrade inte konkurrensen, istället kändes det som om hemmalaget startade med en det-fixar-sig-ändå-attityd. Vilket är fullständigt förödande med tanke på Redhawks grundidé. Laget vill stå för en passningsorienterad hockey, från den förlängda mållinjen i egen zon och framåt. Det kräver koncentration och rörelse, att hela femman kuggar i. Något som inte syntes under första halvan av matchen.
Det som är lättast att tycka om med den här versionen av Malmö Redhawks, är att manskapet oftast höjer nivån och ändå går i mål med en anständig insats. Oavsett hur risigt och oinspirerat det sett ut i början.
Läs mer: Supporterinvasionen – Växjö fyller tåg mot Redhawks
Så var också fallet mot Luleå och det mynnade ändå ut i en tröstpoäng.
På lördag eftermiddag krävs en prestation av helt annan kaliber när Växjö avlägger en visit i Malmö arena. Allt pekar mot att det blir en hyfsat stor publik och ett utmärkt tillfälle att sälja in produkten ”Malmö Redhawks”.
Nej, det behövs inte en hemmavinst, även om det säkert underlättar, för att majoriteten av åskådarna ska gå hem med ett smajl på läpparna. Lördagsunderhållning handlar just om underhållning. Fullt blås, hög fart, många målchanser, tekniska kombinationer och svettdroppar som stänker högt upp på läktaren. Beprövade partytricks som ger valuta för pengen. Känslan av att ”jag-vill-gå-hit-igen”. Om Redhawks vill fånga in nya åskådare och förlänga lojalitetskontrakten med de trogna. Då bör allt detta ingå in i manuset.
Gå till toppen