Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Regina Lund lyfter på ostkupan

Med hjälp av roller, frisyrer och smink håller Regina Lund omvärlden på en armlängds avstånd. Men i sitt avsnitt av "Stjärnorna på slottet" försöker hon presentera en mer osminkad version av sig själv.

Peter Jöback, Marianne Mörck, Regina Lund, Ann-Louise Hanson och Bosse Parnevik medverkar i årets upplaga av "Stjärnorna på slottet". Pressbild.Bild: Hans Montelius.
På Teleborgs slott är hon blondin, några månader senare brunett i sammetsfodral.
Regissören Lars Molin upplevde det som att Regina Lund, genom sina privata kostymbyten, täckte sig själv med en skyddande ostkupa. De jobbade tillsammans under inspelningen av SVT:s dramaserie om Ivar Kreuger men hade träffats redan när Regina Lund var barn och tonåring.
– Då var jag kanske ännu mer skyddad och inte så tillgänglig som nu, Peter Jöback tycker ju att jag lyfter på ostkupan i programmet, säger hon.
Årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" rymmer flera tunga barndomshistorier och Regina Lund är inget undantag. Hennes barndom präglades av vårdnadstvisten mellan hennes unga föräldrar som resulterade i att fadern fick vårdnaden men i princip överlät den till farföräldrarna i Gävle.
Regina Lund minns hur hennes mamma lämnade henne där. Då var hon två och ett halvt år.
Föräldrarna träffade hon bara på loven. Hon saknade dem jämt.
– Farmor och farfar var fantastiska människor, men jag var sängvätare och vaknade varje natt och grät. Jag levde med en konstant sorg, säger hon i programmet.
Visste du vad du skulle berätta?
– Jag hade kanske tänkt hålla tillbaka lite mer, men SVT som gör research började lite fint att luska fram saker. Då var jag tvungen att prata, annars hade det inte känts generöst.
Berättar du om din karriär som medium?
– Jag har nog mest pratat om min musik, på andra plats film och teater, på tredje plats privatlivet och mina övriga intressen. Men jag är ju inte regissör för mitt eget program och vet inte riktigt vad som kommer med.
Hennes största behållning av slottstillvaron vad dock att få lyssna till de andra deltagarnas historier.
– Det är ingen idé att gråta över sig själv. Men jag blev väldigt rörd av de andra.
"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.
Fakta

Årets stjärnor på slottet

• Peter Jöback, 46 år, är en av våra stora musikalstjärnor och fick sitt genombrott med "Kristina från Duvemåla" och låten "Guldet blev till sand". Han blev den förste europén som spelade titelrollen i "Phantom of the opera" på Broadway i New York.

• Ann-Louise Hanson, 73 år, är sångerska med över 600 låtar på meritlistan. Hon har medverkat i Melodifestivalen 13 gånger, vilket är svenskt rekord, men hon har aldrig vunnit.

• Marianne Mörck, 68 år, är operasångerska och skådespelare som utbildade sig på scenskolan i Göteborg i början av 1970-talet. På senare tid har hon medverkat i "Wallander"-filmerna samt tv-serien "Bonusfamiljen".

• Bosse Parnevik, 79 år, är komiker och en skicklig imitatör. Slog igenom på 1960-talet och har medverkat i oräkneliga revyer och tv-shower. Far till golfaren Jesper Parnevik och farfar till artisten Peg Parnevik.

• Regina Lund, 50 år, är skådespelare och slog igenom stort med tv-serien "Rederiet". Hon är även poet, låtskrivare, författare, konstnär och arbetar i dag även som healer.

Gå till toppen