Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Sju tips på (nästan) gratis aktiviteter under barnfamiljernas fattigaste helg

Gapar plånboken tom efter både julen och mellandagsrean? Med en hel vecka kvar till barnbidraget – och ytterligare en vecka till lön – kan dessa tips göra gott.

Sju tips på vad du kan hitta på barnen i familjen under helgen, nästan helt gratis.

1. Äventyra på Teknikens och Sjöfartens hus

Här finns en hel del guldklimpar att ta del av. Låt exempelvis barnen krypa in i den riktiga ubåten U3 och utforska vad utbåtslivet innebär. På söndagar finns dessutom besättningsmän på plats för att berätta mer! På Teknikens och Sjöfartens hus kan man dessutom besök det populära Båtlekrummet, ett äventyrsland med havet i fokus för den nyfikne.
Eller besök Idéplaneten på Science Center som knyter samman till Teknikens och Sjöfartens hus. Här finns det möjlighet att experimentera på egen hand och lära sig mer om vår planet och framtid. Fri entré för barn.

2. Snöra på skridskorna i Folkets Park

Utomhusskridskor i Folkets Park.Bild: Lars Brundin
Passa på medan det är vinter! Isbanan i Folkets Park är gratis och öppen alla dagar fram till klockan 21. Här åker du till tonerna av skön musik och fin belysning. På söndagar är det dessutom skridskoskola med Friluftsfrämjandet.
Observera dock att det kan vara stängt vid dåligt väder.

3. Häng i Stadsbibliotekets fantasifulla vrår

Med två olika avdelningar som beskrivs som "ett andra vardagsrum" för barnen så är det här ett bra sätt att varva ned och låta barnen gå in i sin egen värld. Kojor, spel och möjlighet att klä ut sig finns i dessa vrår, utöver en värld av böcker förstås.

4. Spana in Per Åhlins fantastiska verk

"Per Åhlin - ett animerat konstnärskap" på Rum för serier i Malmö.Bild: Peter Frennesson
På Panora Folkets bio kan du kika på utställningen om Per Åhlin, en av Sverige mest framstående filmskapare och animatörer. Den är gratis att besöka men för den som vill, och kan, lägga en peng på film så finns det även sidoprogram för barn fullt av bland annat färgstarka filmer signerade Per Åhlins konstnärskap.

5. Besök en 4H-gård

På söndag kan man ta sig till Almviks 4H-gård, mellan Lindeborg och Lindängen, för att titta närmare på gårdens djur i såna hagar. Hästar, grisar, får, getter och kaniner håller bland annat till på gården och utgör en perfekt utomhusutflykt.

6. Hyr en lådcykel och ta en rundtur

För en hundring kan du via Cykelbiblioteket exempelvis hyra en lådcykel och ta med barnen på en tur genom Malmö. Kanske är det nu ni cyklar runt till stadens olika lekparker? Gör cykelturen till ett äventyr i sig!

7. Utforska Akvariet på Malmö Museer

Akvariet visar upp djurens liv i vatten och deras fantastiska funktioner.Bild: Malmö Stad
För en mindre peng kan du få hänga i en helt annan värld inne i Slottet Malmöhus. Akvariet som finns där beskrivs på detta sätt: "här finns allt du behöver veta om grodors förvandling och ålens väg till Sargassohavet". Akvariet är uppdelat i tre avdelningar: Våra vatten, unika och hotade miljöer och djurens fantastiska funktioner.
Gå till toppen