Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

En död och en svårt skadad efter skjutning i Helsingborg

På fredagen skedde en skottlossning på Närlundavägen. En 23-årig man avled och en 22-årig man blev allvarligt skadad. Båda är kända av polisen. Ingen gärningsman har gripits.

På fredagskvällen skedde en skottlossning på Närlundavägen. En man är avliden och ytterligare en man är allvarligt skadad.Bild: Patrick Persson
Klockan 22.06 på fredagskvällen fick polisen flera samtal från Närlunda om att det hade skett en skottlossning på Närlunda. När polisen kom fram till Närlundavägen låg två män på marken. En 23-årig man hade avlidit medan en 22-årig man fördes till sjukhus med allvarliga skador.
Båda männen är kända av polisen sedan tidigare.
– De är dömda för olika typer av brott men jag vill inte gå in på vad det är för brott, säger polisens pressinformatör Fredrik Bratt.
Polisen spärrade av hela Närlundavägen förbi bostadsområdet och kallade flera patruller till platsen, inklusive hundpatruller och insatsstyrkan. Man spärrade också av vid akuten i Helsingborg.
Polisens tekniker gjorde en brottsplatsundersökning men strax innan klockan 01 var det fortfarande oklart om de hade gjort några fynd, exempelvis hittat vapen eller tomhylsor.
– Det är ett omfattande utredningsarbete som pågår. Vi vill ha reda på hur det har gått till, om någon har lämnat och hur den har lämnat, sa Fredrik Bratt i samband med händelsen.
Bild: Patrick Persson
Finns det vittnen till händelsen?
– Där är folk på platsen som vi kan hålla förhör med, ja.
Polisen sökte under natten efter flera gärningsmän.
– Det finns vissa uppgifter om att det ska ha varit tre eller fyra gärningsmän på platsen, men det är okänt hur många, säger Tommy Bengtsson, befäl vid polisens regionledningscentral.
Läsare som hörde av sig till tidningen berättade att de hade hört alltifrån fyra till nio skott.
– Det var nio skott, punkt. Först två separata och alldeles strax därefter sju ytterligare i mycket snabb följd. Pistolskott, skrev en läsare som bor i området.
Vid akuten samlades en hel del folk efter att den skadade 22-åringen anlände, men inget stök uppstod. Tillståndet för mannen var på lördagsmorgonen oförändrat, enligt polisen, som ännu inte gripit någon gärningsman.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Läsarbild
Läs alla artiklar om: Skjutningar i Helsingborg
Gå till toppen