Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Sören Rieks klar för Malmö FF: ”Har varit avundsjuk”

Här är övergången höjer tempen i allsvenskan – ordentligt. Malmö FF har värvat IFK Göteborgs-profilen Sören Rieks.
– Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien, säger Sören Rieks.

I tre och en halv säsong har Sören Rieks skyfflat in poäng i IFK Göteborg. Nu har 30-åringen skrivit på för Malmö FF. Kontraktet är på tre år, till och med 2020.
Sören Rieks tar över tröja nummer 5 från Erdal Rakip. Han gör sin första träning med laget på lördagen.
– Det är alltid MFF man tittat upp på. Även om jag spelade i IFK Göteborg, så är det MFF som legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League, säger Sören Rieks till mff.se.
– Det är också en stor klubb som har mycket folk både på matcherna på hemmaplan och runtomkring i Sverige.
Sören Rieks är uppvuxen i Esbjerg och han slog igenom i klubben 2007/08. Sommaren 2012 flyttade han till NEC Nijmegen i den holländska ligan, och var ordinarie där tills han flyttade sommaren 2014 efter att laget åkt ur högstaligan.
Under ett halvår i klubben var Sören Rieks lagkamrat med MFF-backen Lasse Nielsen.
– Vi känner varandra sedan Holland där vi spelade ihop i ungefär ett halvår. Det är fint att man har någon man känner ganska bra. Han kan visa mig runt, säger Rieks.
Läs mer:Bachirou kunde valt MLS: ”Vill hellre spela i Champions League”
Sedan dess har Sören Rieks spelat i IFK Göteborg, oftast som vänstermittfältare. På 92 allsvenska matcher har dansken gjort 22 mål och 19 assist. Totalt under karriären har han 84 mål och 62 assist på 334 matcher.
Dansken har även gjort fyra A-landskamper för Danmark, den senaste 2009.
– Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både Allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.
Övergången är kontroversiell. Många Blåvittsupportrar lär ha trott att Sören Rieks var på väg utomlands, något han tidigare sagt sig vilja. Nu väljer han istället att gå till rivalen Malmö FF, efter att ha nobbat IFK Göteborgs kontraktsförlängning.
Läs mer:MFF Support starkt kritiskt: ”Ovärdigt vår förening”
Bara en spelare har tidigare gjort en flytt från IFK Göteborg till Malmö FF: Ytterbacken Jon Inge Höiland i januari 2003.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 12 januari
Gå till toppen