Redhawks

Äntligen storpublik för Redhawks: ”Vad begär egentligen folk”

Det väntas storpublik mot Växjö i Malmö arena, kanske i trakterna av hur många som bänkade sig för att se derbyt mot Rögle i premiären.

Spelarpresentation i samband med SM-kvartsfinalen förra året i en välfylld Malmö arena.
Det har annars varit lite trögt i åskådarleden trots sportslig framgång för Redhawks.
– Ibland undrar jag vad folk egentligen begär, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.
Sex raka segrar, obesegrat under 2018, ändå så kom inte ens 6000 personer för att se Luleå i torsdags.
– Det är svårt med två hemmamatcher så tätt. Dessutom vet vi att lördag klockan 15.15 är en perfekt speltid. Vi har alltid mycket folk på lördagar, det blir för det mesta en bra publikupplevelse, menar Sylvegård.
Närmare 800 Växjösupportrar kommer med tåg för att se serieledarna i Malmö arena.
– Det är ett eget initiativ från Växjös supportrar. Det är klart att vi gjort vad vi kan för att göra ett bra arrangemang. Det kräver ju en del med extra vakter och funktionärer, att samla Växjöfolket i en egen sektion och så vidare. Men det är kul att kunna hjälpa till. Vi gjorde likadant med HV-supportrar för något år sedan, säger Sylvegård.
Han gläds över att laget börjar bli ordinarie igen efter alla skador och att han signerat lagkaptenen Fredrik Händemark för ytterligare en säsong.
– En viktig spelare för oss och vi har varit ganska aktiva med kontrakten ett tag nu. Det är ju så att det är de billiga spelarna, om man får kalla dem så, som går bra.
– Sedan är det klart, vi lever i nuet också. Jag var besviken efter Luleåmatchen, det var för dåligt engagemang. Men vi blev inte utan poäng, vi är fyra i tabellen och det är bra fart i det mesta vi håller på med. Men bra kan också bli bättre. Vi jobbar hela tiden på att folk ska ha så bra upplevelser som möjlig i Malmö arena.
Det har varit mycket snack kring Pantern ett tag. Du har haft yngste sonen Marcus i spelarledet. Hur ser du på situationen?
– Det är sorgligt. Vi har haft ett bra samarbete med Pantern länge och jag hoppas det kommer att fortsätta, säger Sylvegård.
Mot Växjö återkommer för övrigt Marcus Sylvegård som Redhawksspelare liksom Carl-Johan Lerby.
– Jag har inte tagit ut en slutlig matchtrupp än. I övrigt är det samma trupp, inga skador som hindrar, säger Redhawkstränaren Peter Andersson.
Liksom många andra i Redhawksorganisationen var han besviken över torsdagsinsatsen.
– Det var långt ifrån det vi vill prestera. Det är konstigt när vi kanske har den bästa uppställningen för säsongen och så kan vi inte leverera.
– Nu möter vi Sveriges bästa lag och alla är revanschsugna. Och det ska bli mycket folk på läktarna. En riktig värdemätare för oss, säger Peter Andersson.

Publiktoppen i Arenan den här säsongen

9 268 Rögle 16/9
7 583 Frölunda 26/12
6 972 Djurgården 12/9
6 914 Karlskrona 28/10
6 272 Färjestad 5/10
Läs alla artiklar om: SHL 2017-18: Redhawks-Växjö
Gå till toppen