Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Hemtjänstanställd åtalas för grov stöld och bedrägeri

En anställd inom hemtjänsten i Lund stal guldsmycken från en äldre funktionshindrad man och använde vårdtagarens bankkort på spelsajter. Nu åtalas den anställde på två punkter.

En äldre funktionshindrad vårdtagare utsattes för stöld av en anställd inom hemtjänsten i Lund. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Händelserna ägde rum i vårdtagarens hem i Lund i somras. Hemvårdaren stal guldsmycken till ett sammanlagt värde av 35 000 kronor, och använde vid 30 tillfällen inom loppet av ett par dagar vårdtagarens bankkort på olika spelsajter.
Stölden bedöms som grov, dels eftersom den anställde missbrukat sin ansvarsfulla ställning, dels eftersom brottet riktats mot en äldre funktionshindrad vårdtagare i personens hem.
Som målsäganden till stämningsansökan står förutom vårdtagaren det pantbelåningsbolag som några av smyckena lämnades in till, och vårdtagarens bank som fick stå för notan för nätspelandet.
Alla dessa yrkar skadestånd av den åtalade på de belopp som de har förlorat. Två stulna smycken har inte återfunnits.
Den hemtjänstanställde erkänner brott.
Gå till toppen