Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

"Hold on" störst på Svensktoppen

Nanos "Hold on" var den låt som gick starkast på Svensktoppen förra året. "Jag trodde ju inte ens att jag någonsin skulle få ligga på Svensktoppen", säger sångaren i ett pressmeddelande.

Nanos låt "Hold on" var mest framgångsrik på Svensktoppen 2017. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
I Melodifestivalen kom han på en andra plats med låten "Hold on". Men på Svensktoppens årslista plockar Nano hem första platsen. I hela 44 veckor har hiten legat på listan varav 17 högst upp.
"'Hold on' har precis allt det som brukar utmärka en svensktoppshit. Känsla, budskap och en stark melodi. Jag tror också att det spelat in att den kom tvåa i Melodifestivalen, det är tydligt att lyssnarna vill ge den en ordentlig revansch", säger programledaren Carolina Norén i ett pressmeddelande.
Nano blir också årets nykomling.
På en andra plats hamnar Jill Johnson med "Så mycket bättre"-tolkningen av Tommy Nilssons 90-talshit "Öppna din dörr" – "Open your heart". Hon följs av sin egen låt "Kärleken är" men tolkad av Magnus Carlson i samma program, och då med namnet "Eternal love".
Miriam Bryant placerar sig dubbelt på listan, plats sex och sju, med låtarna "Black car" och "Rocket". För andra året i rad utses hon även till årets artist. Tillsammans med Victor Rådström blir sångerskan även årets kompositör.
Fakta

Årets bästa Svensktoppenlåtar

1. Nano: "Hold on"

2. Jill Johnson: "Open your heart"

3. Magnus Carlson: "Eternal love"

4. Magnus Uggla: "Världen är din"

5. Zara Larsson: "Only you"

6. Ted Gärdestad: "Sol, vind och vatten"

7. Miriam Bryant: "Black car"

8. Miriam Bryant: "Rocket"

9. Mando Diao: "Shake"

10. Laleh: "Bara få va mig själv"

Källa: Svensktoppen.

Gå till toppen