Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Invånare evakueras från vulkanområde

Vulkanen Mayon i december 2009. Tidigare samma år evakuerades 40 000 människor i samband med ett utbrott, då ett utbrott. Arkivbild.Bild: Nelson Salting
Filippinska myndigheter har beordrat evakuering av flera byar i närheten av vulkanen Mayon i provinsen Albay sedan den börjat spy ut aska. Landets seismologiska institut bevakar nu noggrant aktiviteten i vulkanen, som senast hade ett utbrott 2014.
Mayons mest katastrofala utbrott inträffade i februari 1841, då 1 200 människor dödades när lava från vulkanen begravde en stad.
Varningsklassningen för vulkanen som är berömd för sin näst intill perfekta konform ligger på den lägsta nivån. På grund av risk för eruptioner av het ånga är det inte tillåtet att befinna sig närmare än sex kilometer från kratern.
Det finns inget som tyder på att ett större utbrott är nära förestående. Evakueringarna genomförs som en försiktighetsåtgärd.
Gå till toppen