Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Kommunalråd tippas ta Støres plats

Oslos starke man, kommunalrådet Raymond Johansen, har seglat upp som en stark kandidat om vem som ska ta över som partiledare efter Jonas Gahr Støre i det krisande Arbeiderpartiet. Arkivbild.Bild: Cornelius Poppe/TT
I Norge har det börjat spekuleras om vem som ska ta över ledarskapet i Arbeiderpartiet när den sittande partiledaren Jonas Gahr Støre en dag avgår. Den hetaste kandidaten just nu är Oslos starke man, kommunalrådet Raymond Johansen, uppger källor till tidningen Verdens Gang.
Raymond Johansen säger dock till VG att han har fullt förtroende för sin partiledare och att hans fokus ligger på Oslos kommunpolitik.
Støre sade senast i höstas, när Arbeiderpartiet blev den stora förloraren i valet till stortinget, att han var fast besluten att sitta kvar som partiledare. Men spekulationerna om hans avgång och efterträdare har tagit fart igen sedan partiet kastats in i en ny kris i kölvattnet av Metoo. Arbeiderpartiets vice ordförande Trond Giske avgick förra veckan efter att ha anklagats för sexuella trakasserier mot flera kvinnor i partiet.
Gå till toppen