Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Efter dödsskjutningen i Helsingborg: Polisen har hittat tomhylsor

Polisen har hittat tomhylsor efter fredagens skjutning i Helsingborg. Det finns uppgifter om att mer än ett vapen har använts, men det kan polisen inte bekräfta.

Två män blev skjutna på Närlundavägen i fredags kväll. En 23-årig man avled och en 22-årig man vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Polisen har hittat tomhylsor på brottsplatsen.Bild: Patrick Persson
Strax efter klockan 22 i fredags sköts en 23-årig man ihjäl på Närlundavägen på Närlunda. En 22-årig man skadades allvarligt och vårdas på sjukhus.
Polisen sökte under natten efter flera gärningsmän. Enligt vittnesuppgifter befann sig tre eller fyra gärningsmän på platsen och upp till nio skott avlossades.
Enligt ett vittne som följde polisens arbete från sitt lägenhetsfönster pågick den tekniska undersökningen långt in på småtimmarna. Kroppen fördes bort runt 03.30.
Polisen sökte med hundpatruller under natten och hittade ett antal tomhylsor. Det finns uppgifter om att olika vapen ska ha använts.
– Man har hittat hylsor men vilken millimeter de har vet jag inte. Vi kan inte säga om det var olika vapen ännu, säger Sven Holgersson.
Sven Holgersson, polischef i Helsingborg.Bild: Britt-Mari Olsson
På lördagen fortsatte den tekniska undersökningen och polisen knackade dörr och samlade in uppgifter under eftermiddagen och kvällen.
– Vi har stora resurser aktiverade och jobbar brett och förutsättningslöst. Vi spekulerar inte om motiv och just nu gör vi inga kopplingar till de övriga morden. Kanske kan man sammankoppla dem längre fram, säger Sven Holgersson.
Polisen vill gärna få in så många tips som möjligt om allt som kan tänkas höra samman med mordet. Det kan ha hänt innan, under eller efter skjutningen.
– Det kan vara om man sett någon springa eller om man har uppgifter om någon bil. Vi vill ha in allt, säger Holgersson.
Polisen har ännu inte gått ut med uppgifter om hur många skott den mördade mannen sköts med och inte heller vilka skador den skjutne mannen som vårdas på sjukhus har.
De både männen var kända av polisen sedan tidigare och hemmahörande i Helsingborg.
Läs alla artiklar om: Skjutningar i Helsingborg
Gå till toppen